Senatul a votat: acorda vouchere pentru sport copiilor intre 5 si 15 ani

0
44

Senatul a adoptat miercuri, ca prim for sesizat, proiectul de lege care aprobă Ordonanţa de urgenţa a Guvernului 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. OUG încurajează sportul de performanţă şi prevede acordarea unor vouchere copiilor între 5 şi 15 ani în vederea cumpărării de echipamente sportive. Valoarea voucherului este de 300 lei. Iniţiativa legislativă urmează să primească votul Camerei Deputaţilor, for decizional pe proiect.

„Se aproba acordarea unui ajutor financiar, in anul 2020, sub forma de vouchere pe suport hartie, in vederea achizitionarii de echipamente sportive pentru incurajarea si sprijinirea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani in vederea practicarii sportului de performanta la un club sportiv/club sportiv scolar”, arată proiectul de lege adoptat de Senat, informează News.ro.

AJutorul financiar este asigurat prin bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, iar voucherele sunt distribuite de către direcţiile judeţene pentru sport şi tineret şi prin Direcpţia pentru Sport şi Tinere a Capitalei prin cluburile sportive şi cluburile sportive şcolare la care sunt legitimate sau se legitimează până pe 30 noiembrie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.