luni, 6 mai, 2024

Sfaturi pentru o relatie fericita

Distribuie:

Publicat:

Multi oameni ajung sa fie surprinsi de efortul depus intr-o relatie, dar fericirea si stabilitatea nu se obtin pur si simplu. Dragostea e ceva la care trebuie sa lucrezi tu si partenerul tau in fiecare zi. Trebuie sa luati decizii importante pentru relatia voastra mereu, acestea vor contribui la fericirea voastra generala ca si cuplu. Nu puteti sa va permiteti sa fiti pasivi, ci trebuie sa incercati sa faceti impreuna tot ce puteti in fiecare situatie pe care o intampinati. 

Daca nu stiti concret in ce consta acest efort, iata 10 sfaturi care va vor fi de mare ajutor:

Nu trebuie sa aveti asteptari prea mari unul de la celalalt

Daca ai asteptari nerealiste de la partenerul tau sau de la relatia voastra, atunci fii pregatita pentru dezamagire. Intotdeauna trebuie sa fii constienta ca ai de-a face cu o fiinta umana care are anumite limitari. Trebuie sa fii rezonabila cu pretentiile!

Petreceti cat mai mult timp de calitate unul cu celalalt

Timpul de calitate nu inseamna sa stati in pat impreuna ingropati cu nasul in telefoane si laptopuri. Timpul de calitate inseamna, de fapt, sa va acordati atentie unul altuia, sa fiti prezenti in viata celuilalt si sa va faceti timp pentru a va consolida legatura emotionala. 

Respectati-va spatiul si limitele

Esti in continuare tu, in ciuda faptului ca esti implicata intr-o relatie cu altcineva. Amandoi trebuie sa va menintineti individualitatea si identitatea in afara relatiei. De aceea, trebuie sa va respectati intotdeauna nevoia ocazionala de spatiu.

Apreciati-va si fiti amabili unul cu celalalt

Amabilitatea are puterea de a propaga intotdeauna un mediu pozitiv si bucurie. Pe langa faptul ca sunteti buni unul cu celalalt, ar trebui sa va si apreciati unul pe celalalt. Asa ca arata-i recunostinta partenerului din cand in cand pentru eforturile depuse!

Viata voastra sexuala trebuie sa fie una fericita si spontana

Sexul este un aspect important al oricarei relatii moderne.

Este ultima manifestare a iubirii fizice. Nu iti fie teama sa te bucuri la maximum de ea pentru ca astfel vei avea o relatie mai fericita si mai sanatoasa.

Fiti receptivi unul la celalalt

Asigura-te intotdeauna ca partenerul tau stie ca esti deschisa la tot ce vrea sa iti spuna. Ar trebui mereu sa-ti faci partenerul sa se simta bine si sa se deschida in fata ta cu absolut orice. De asemenea, si tu la randul tau trebuie sa ii spui ceea ce gandesti si ceea ce simti. 

Respectati-va intotdeauna inimitatea in relatia voastra

Confidentialitatea este mereu importanta intr-o relatie. Nu ai vrea sa compromiti puritatea si integritatea relatiei in care esti implicata, spalandu-ti rufele in public. Asigura-te ca stii care sunt limitele si ca intotdeauna trebuie sa pastrezi aspectele intime numai pentru voi doi. 

Prioritizati-va unul pe celalalt

Desi poate fi greu sa iti stabiliesti prioritatile in viata, daca vrei cu adevarat ca lucrurile sa functioneze in relatie, trebuie sa fii capabila sa faci din partenerul tau o prioritate. Trebuie sa va aratati reciproc cat de importanta este aceasta relatie pentru fiecare dintre voi. Acest lucru necesita timp, efort, angajament si dedicare.

Invata sa va pretuiti unul pe celalalt

Acceptati-va reciproc pentru cine sunteti cu adevarat si nu incercati sa va schimbati. Nu iti mai dori ca partenerul tau sa arate altfel sau sa actioneze altfel. Pretuiti-va unul pe celalalt pentru cum sunteti la momentul actual si fiti multumiti de asta. 

Alegeti sa va iubiti mai mult in fiecare zi

Dragostea e o alegere constienta pe care o faceti zi de zi, asa ca realizati asta. Asigurati-va ca va iubiti unul pe celalalt, in ciuda tuturor greutatilor si obstacolelor pe care le intampinati.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img