vineri, 3 mai, 2024

Sfaturile potrivite pentru a avea grijă de lenjeria de pat

Distribuie:

Publicat:

Așternuturi de pat, saltele, perne (și fețe de pernă), plăpumi, pături – un simplu somn bun poate necesita cele mai bune selecții de lenjerii de pat atunci când vine vorba de patul dvs. Ne petrecem mai mult de o treime din viață dormind și, cu siguranță, se pare că ar trebui să avem grijă de lenjerii de pat la fel de bine cum avem grijă de noi înșine. Un somn bun poate avea un efect profund asupra sănătății noastre mentale și fizice, și este corect să investim un pic mai mult din timpul nostru în păstrarea curățeniei.

Experții spun că, în timp ce dormim, corpul nostru se relaxează și se întineriește, iar în acest proces, elimină pielea moartă și exudă uleiuri corporale. Oricât de murdar ar suna, cel mai bun mod de a dormi sănătos este să urmăriți obiceiurile de igienă a unei lenjerii de pat. Citiți mai departe pentru a afla cum puteți avea cea mai bună grijă de pernele și cearșafurile dumneavoastră și să vă garantați niște relaxante ore de somn atât de necesare în pat.

1. Cearșafurile și fețele de pernă

Cearșafurile vă susțin întregul corp și, dacă aveți tendința de a vă încălzi în timp ce dormiți, trebuie să mențineți un program strict de spălare și uscare. Îndepărtarea murdăriei, a prafului, a loțiunilor, a machiajului, a produselor pentru piele și a uleiurilor de pe întregul așternut și fețele de pernă nu este ușoară, dar este esențial să o faceți cel puțin o dată pe săptămână. Înmuiați-le în detergent și apă caldă timp de câteva minute înainte de a le pune la spălat. Dacă așternuturile dvs. au ornamente delicate, dantelă sau broderii, sau sunt realizate din materiale textile speciale trebuie să verificați eticheta pentru instrucțiuni de spălare.

Spălați-vă cearșafurile și fețele de pernă o dată pe săptămână și asigurați-vă că le înmuiați bine înainte de a le spăla. Odată ce cearceafurile sunt spălate, asigurați-vă că le uscați în uscător sau în lumina puternică a soarelui timp de cel puțin câteva ore. Pentru a evita apariția mucegaiului, asigurați-vă că așternuturile sunt complet uscate înainte de a le împături și depozita. Dacă aveți timp pentru asta, călcarea lor este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă asigura că rămân fresh pentru mai mult timp.

2. Pernele

Pernele moi și pline sunt cheia pentru un somn bun. De obicei, pernele trebuie să fie curățate în uscat, dar unele dintre ele pot fi curățate și acasă. Ați putea urma instrucțiunile de îngrijire de pe etichetă sau pur și simplu le puteți spăla la mașină în apă caldă și puțin detergent. În cazul pernelor, este ideal să le spălați de câteva ori pentru a vă asigura că reziduurile de detergent se îndepărtează și de pe toate straturile interioare. După un ciclu de uscare, puneți-le la soare pentru o igienizare completă.

Totuși, ar trebui menționat că cel mai bine este ca pernele să fie curățate uscat sau spălate profesional.

3. Plăpumi

Pentru ca plăpumile să reziste mulți ani, cel mai bine este să folosiți o husă pentru a le proteja de uzura zilnică. Puteți spăla învelitoarele în mod regulat, la fel ca și cearșafurile, dar plapuma în sine nu trebuie spălată prea des. Spălați la mașină husa de plapumă o dată la o lună sau două, iar plapuma trebuie spălată profesional o dată la 2-3 ani. Cel mai bun mod de a menține calitatea plăpumii dvs. zilnice este să o pufniți bine în fiecare dimineață. Lăsați aerul să se filtreze înăuntru și afară pentru a elibera orice aglomerare internă.

Husele de plapumă și păturile trebuie spălate o dată pe lună pentru o igienă optimă.

4. Pături

Păturile sunt rezistente, dar se pot murdări destul de mult și ele. Gândiți-vă să le spălați o dată la două luni. Spălătoria este un pariu bun, dar dacă sunteți în stare să o faceți acasă, spălați-le cu lenjerii de pat la mașină cu apă caldă, puțin detergent și o setare de uscare caldă. Păturilor groase le ia ceva timp să se usuce, așa că asigurați-vă că sunt complet uscate înainte de a le folosi din nou sau de a le pune la loc în dulap.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img