sâmbătă, 18 mai, 2024

Simti o durere constanta cand folosesti un deget? Ce poti face in caz de inflamare a tendoanelor

Distribuie:

Publicat:

Degetul în resort este o afecțiune caracterizară prin inflamarea tendoanelor din interiorul mâinii. Ce exerciții ajută la atenuarea durerii și la combaterea rigidizării?

Mâinile conțin tendoane flexoare, care conectează mușchii antebrațului la oasele degetului mare și ale celorlalte degete. Tendoanele flexoare trec printr-o structură numită teacă de tendon, care se extinde de la încheietura mâinii la degete.

În interiorul tecii de tendon se găsesc niște „scripeți” speciali care țin tendoanele aproape de oasele degetelor. Pe măsură ce mușchii antebrațului se contractă, tendoanele alunecă prin scripete, permițând degetelor să se îndoaie, potrivit doc.ro.

În situația de deget în resort, fie tendonul, fie scripetele se inflamează, ceea ce înseamnă că tendonul nu poate trece cu ușurință prin scripete. În schimb, tendonul se poate prinde pe teacă, ducând la blocarea degetului afectat în poziție. Uneori, medicii se referă la degetul în resort cu denumirea de tenosinovită stenoasă.

Din ce cauze apare degetul în resort

Potrivit Academiei Americane a Chirurgilor Ortopedici, încă nu se cunoaște cauza exactă a degetului în resort. Cu toate acestea, utilizarea forțată a unui deget poate crește riscul unei persoane de a dezvolta afecțiunea. De asemenea, degetul în resort este mai frecvent în rândul persoanelor care au poliartrită reumatoidă, gută sau diabet.

Degetul în resort vine cu simtpome precum înțepenirea degetului într-o poziție de îndoit, durere, sensibilitate la presiune, mișcare limitată a degetului respectiv. Simptomele sunt de obicei mai intense dimineața, la trezire.

Unii oameni pot constata că masarea degetului afectat contribuie la reducerea simptomelor. De asemenea, un complex nutraceutic pentru sănătatea articulațiilor, pe bază de ulei de pește de mare adâncime, poate fi de folos. În plus, medicii și kinetoterapeuții pot recomanda exerciții simple de întindere pentru a ajuta la atenuarea durerii și a rigidității asociate cu degetul în resort.

Exerciții pentru degetul în resort

E bine ca exercițiile să fie efectuate de trei până la cinci ori pe zi, pentru început, ajungând în timp până la o oră pe zi de astfel de exerciții.

Îndoirea vârfului degetului

Pentru a efectua exercițiul de îndoire a vârfului degetului, apucă-ți degetul chiar sub articulația de sus. Apoi îndoaie vârful, ținând în continuare fix restul degetului.

Întinderea pasivă a încheieturii

Ține palmele unite în fața pieptului, chiar sub bărbie. Coboară încet mâinile până la linia taliei, până când ai o senzație de întindere la încheieturi și la degete. Menține poziția timp de 10 secunde. Păstrând palmele lipite, mută mâinile înapoi în poziția de pornire.

Îndoirea încheieturii cu mâna făcută pumn

Încleștează ușor pumnul și așază-l pe o masă, cu degetul mare în sus. Fără să ridici mult încheietura de pe masă, îndreaptă degetul mare spre corp. Menține întinderea timp de două secunde, apoi întoarce încheietura la poziția inițială. Repetă de 10 ori pe fiecare parte.

Îndoirea încheieturii în lateral

Pune palma pe o masă, cu încheietura dreaptă. Ținând palma ferm pe masă, mișcă-ți cotul și trage ușor cât poți (fără să te forțezi) de încheietură spre stanga. Păstrează poziția timp de 2 secunde. Mută încheietura înapoi spre centru, apoi îndoaie incheietura pe cât posibil spre dreapta. Menține poziția 2 secunde, apoi mută încheietura înapoi spre centru. Repetă de 10 ori pe fiecare parte.

Sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img