Sistemul de asistenta publica din Croatia se reia gradual incepand de luni procedurile de diagnosticare si terapeutice

0
29

Sistemul de asistenţă publică din Croaţia va relua luni efectuarea intervenţiilor chirurgicale elective şi a procedurilor de diagnosticare şi terapeutice, care au fost amânate după ce pacienţii cu COVID-19 au avut prioritate de la izbucnirea epidemiei la sfârşitul lunii februarie, informează Hina.

Readucerea sistemului de sănătate la normal va fi realizată în conformitate cu măsurile epidemiologice. Prin urmare, durata şederii în spitale va fi scurtată pe cât posibil.

Ministrul Sănătăţii Vili Beros a anunţat recent că listele de aşteptare din spitale vor fi actualizate. Pacienţii care au nevoie urgentă de îngrijire vor fi primii trataţi.

Secţiile de ambulatoriu şi ambulatoriile vor fi consolidate astfel încât să se reducă îngrijirea peste noapte.

Spitalele ar urma să funcţioneze de la 8:00 la 20:00 iar în weekend, dacă este necesar.

Pacienţii sunt rugaţi să vină în momentul în care au programări, pentru a evita congestionarea în sălile de aşteptare.

Directorul adjunct al Centrului Spitalului Universitar din Zagreb Milivoj Novak, cel mai mare din Croaţia, a declarat pentru Hina că instituţia a suferit pagube la cutremurul din 22 martie şi, în noile circumstanţe, spitalul are 403 de paturi mai puţine decât înainte de dezastru.

Spitalele din alte oraşe reîncep, de asemenea, intervenţiile chirurgicale elective şi procedurile de diagnosticare şi terapeutice, adaptându-şi activitatea obişnuită la noile circumstanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.