Situatia COVID-19 in judetul Vaslui

0
61

La nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, astăzi se află:
– 49 de persoane izolate la domiciliu la data curentă;
– 18 persoane au fost izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– 2 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;
-o persoană se află în carantină la data curentă;
– 166 de cazuri confirmate cu COVID -19 (10 internate în spital, 20 decese și 136 de persoane externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
În cursul zilei de ieri, 20 iunie 2020, peste 110 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și peste 45 de polițiști locali au desfășurat 3 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/carantină ) în cazul a peste 650 de persoane. De asemenea, peste 110 societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Totodată polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu.
În contextul Stării de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.