joi, 2 mai, 2024

Situatia infectarilor cu noul coronavirus la nivelul judetului Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Joi, 23.04.2020, la nivelul judetului Vaslui, conform raportarii Directiei de Sanatate Publica Vaslui, situatia se prezenta astfel:

– 588 de persoane izolate la domiciliu;
– 87 de persoane izolate la domiciliu in ultimele 24 de ore;
– o persoana a iesit din izolare in ultimele 24 de ore;
– 459 de persoane carantinate la data curenta (312 persoane in carantina institutionalizata, 147 de persoane in carantina la domiciliu);
– 39 de persoane carantinate in ultimele 24 de ore;
– 18 persoane au iesit din carantina in ultimele 24 de ore;
– 69 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Politistii vasluieni continua sa actioneze integrat impreuna cu celelalte structuri teritoriale cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, pentru impunerea normelor legale specifice starii de urgenta, prin verificarea persoanelor si societatilor comerciale dar si fluidizarea traficului rutier, precum si prin escortarea autovehiculelor care tranziteaza judetul Vaslui cu persoane care parasesc tara sau urmeaza sa intre in carantina.

Patrule mixte de politisti, jandarmi, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au desfasurat activitati specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranta publica, care a avut ca scop verificarea respectarii masurilor dispuse prin Ordonantele Militare.

In ultimele 24 de ore, peste 180 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si efective ale politiei locale au desfasurat misiuni specifice in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a masurii de izolare in cazul a peste 990 de persoane. De asemenea, peste 110 societati comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Starii de Urgenta.
Au fost aplicate 152 de sanctiuni contraventionale in valoare de 330.435 lei persoanelor care nu au respectat masurile privind restrictionarea circulatiei.
Politistii au dispus plasarea in carantina institutionalizata, sub paza, pentru urmatoarele 14 zile, fata de o persoana care nu a respectat masura izolarii. Fata de aceasta a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus si pentru impunerea normelor legale in timpul Starii de urgenta, in ultimele 24 de ore a executat 42 de misiuni, a folosit 68 de efective, a constatat 3 contraventii pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/ 2020 si au fost aplicate sanctiuni in valoare de 4.000 lei.

RUGAM cetatenii sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor.
De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea COVID-19 la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

REAMINTIM cetatenilor si numarul de telefon la care apelantii pot beneficia de suport psihologic si sprijin social. Numarul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice retea, de luni pana sambata, in intervalul orar 8:00-24:00.

Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii legate de noul Coronavirus sau pentru suport psihologic si sprijin social sa apeleze una din cele doua linii TelVerde, in functie de specificul informatiilor solicitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img