sâmbătă, 4 mai, 2024

Slanina in saramura. Anul asta nu voi mai arata aceasta reteta delicioasa!

Distribuie:

Publicat:

Cu toate ca slanina de porc este un aliment plin de grasime, consumata in cantitati mici, aceasta este foarte benefica pentru organismul nostru. Slanina are proprietati curative, intareste sistemul imunitar, regleaza contractiile muschiului inimii, trateaza durerile de articulatii si favorizeaza scaderea colesterolului. Astazi sa recomandam sa incercati o reteta delicioasa de slanina in saramura, care este foarte gingasa si aromata. Slanina se prepara in saramura fierbinte, de aceea o puteti savura dupa 3 zile. Adaugati condimentele preferate pentru a obtine un gust intens si delicios.

Ingrediente

– 500 g de slanina proaspata
– 1.5 l de apa
– 200 g de sare
– 3 frunze de dafin
– 13 boabe de piper negru
– 3 catei de usturoi
– 5 g de piper rosu macinat

 

Mod de preparare
1. Puneti apa la foc, aduceti-o la fierbere, presarati sarea, boabele de piper negru si frunzele de dafin. Fierbeti amestecul timp de 3 minute.
2. Puneti slanina intr-un vas mare sau caserola, turnati deasupra saramura fierbinte, acoperiti slanina cu o farfurie si puneti deasupra o greutate (o sticla cu apa).
3. Saramura trebuie sa acopere slanina complet.
4. Lasati slanina sa stea in saramura timp de 3 zile la temperatura camerei.
5. Dupa 3 zile scoateti slanina din saramura si frecati-o cu usturoi maruntit si piper rosu macinat (daca va place piperul).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img