sâmbătă, 13 aprilie, 2024

SMURD se extinde in Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Proiectul transfrontalier SMURD se va extinde in Republica Moldova, o decizie in acest sens fiind luata in urma discutiilor purtate de seful Serviciului moldovean al Protectiei Civile si al Situatiilor Exceptionale, Mihail Harabagiu, cu secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne din Romania, Raed Arafat, relateaza luni Radio Chisinau, Jurnal.md si IPN.md.

Este vorba despre o noua etapa de evolutie a Serviciului Mobil Reanimare si Descarcerare care se va numi SMURD 2, in cadrul caruia Republica Moldova va beneficia de zece ambulante, patru autospeciale de descarcerare, patru piste de aterizare pentru elicoptere, doua departamente de urgenta, iar in Romania va fi creat un Centru de instruire, potrivit unui comunicat oficial.

Proiectul, estimat la circa 10 milioane de euro, urmeaza sa fie realizat pana in anul 2020.

Mihail Harabagiu si Raed Arafat au abordat si posibilitatea interventiei primare a elicopterelor SMURD in zonele unde s-au produs accidente si pe trasee, in vederea reducerii timpului de reactie.

Cei doi responsabili au discutat si despre ridicarea unui monument in memoria echipei SMURD care si-a pierdut viata in tragicul accident produs la inceputul lunii iunie in apropiere de localitatea Haragas, raionul Cantemir, in misiune de serviciu. Monumentul va fi construit in apropiere de locul accidentului si urmeaza sa fie dezvelit la 1 decembrie 2016.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img