joi, 18 aprilie, 2024

Soferul din Husi care a luat pe capota doi politisti, afla in 10 zile daca scapa de arest – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Nicolaie G. , un afacerist din municipiul Husi, originar din partea Bacaului, a fost in urma cu o luna jumate, protagonistul unui eveniment rutier care putea avea urmari grave asupra agentilor de politie din strada . Practic, barbatul a fost oprit pentru un control de rutina, moment in care agentul a simtit mirosul puternic de alcool din autoturism . Imediat la fata locului a sosit un echipaj de la rutiera care l-a rugat pe sofer sa efectueze un alcooltest . In prima instanta, soferul s-a aratat disponibil insa, brusc, la un moment dat, a injurat si a plecat in tromba . In demarare, un politist a fost efectiv luat pe sus cu laterala autoturismului si proiectat pe asfalt, iar al doilea a fost ranit la mana si picior . In momentul producerii acestui eveniment, soferul autoturismului se mai afla in autovehicul cu inca o persoana, iar din filmarea pe care judecatorii huseni o au in dosar, se vede clar cum acestia sunt foarte distrati de isprava lor .

Dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore, soferul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acestia facand recurs si solicitand judecatorilor sa fie arestat la domiciliu . In doar 10 zile, pe 25 august, soferul acuzat de 2 infractiuni de ultraj si sustragere sau refuz de la prelevarea probelor biologice va fi adus din nou in fata instantei . Conform surselor noastre, deja avocatii incearca cumva sa aduca probe pentru ca barbatul sa fie plasat in arest la domiciliu . Daca acest lucru se va intampla, se va creea un precedent periculos pentru agentii rutieri din strada .

Vom reveni cu detalii .

25.08.2021

Ora estimata: 13:30
Complet: Complet P2 penale
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

 

 

12.08.2021

Ora estimata: 10:00
Complet: Complet P4 penale
Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În temeiul dispozi?iilor art. 348 Cod de procedură penală raportat la art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul G. NICOLAIE, trimis în judecată sub aspectul săvâr?irii infrac?iunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice, faptă prev. ?i ped. de art. 337 Cod penal ?i a două infrac?iuni de ultraj, fapte prev. ?i ped. de art. 257 alin.1 cu ref. la alin. 4 Cod penal ?i art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului, luată prin Încheierea nr. 18 pronunţată la data de 30.06.2021 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Huşi în Dosarul nr. 1593/244/2021. Legalitatea ?i temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului G. NICOLAIE urmează a fi verificate în termenul de 30 de zile prevăzut de dispoziţiile art. 207 alin. (6) C.pr.pen. În temeiul art. 242 alin. (2) C. pr. pen., respinge cererea formulată de inculpatul G. NICOLAIE, prin apărătorul ales, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 12.08.2021.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    12.08.2021

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img