Sorin Grindeanu anunta 250.000 de noi locuri de munca si investitii de peste 5 miliarde de euro: ‘Licitatia 5G va avea loc in toamna’

0
49

Licitația pentru licențele 5G va avea loc în toamnă, introducerea noii tehnologii în comunicațiile mobile echivalând cu o nouă revoluție industrială, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

”Undeva în toamnă, dacă desfăşurarea va fi cea stabilită de noi şi dacă se va mai umbla la anumite lucruri care pot fi reglate pe parcurs, vom putea să ţinem această licitaţie. Să ştiţi că pornind de la strategie, am vrut şi au lucrat, dincolo de partea privată şi partea guvernamentală, care nu au fost doar ANCOM şi Ministerul Comunicaţiilor, şi multe alte ministere”, a spus Sorin Grindeanu.

Președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii spune că de implementarea tehnologii 5G, nu vor benefica doar comunicaţiile, ci multe alte sectoare, de la sectorul de servicii, la finanţe, agricultură, transporturi.

”Toate aceste lucruri, combinate, 5G cu Internet of Things, vor duce la o nouă revoluţie industrială. Implementarea 5G, pe toate studiile făcute de piaţă, va duce la crearea a în jur de 250.000 de locuri de muncă. Vorbim de industrii inteligente, care vor creşte ca cifră de afaceri, acum sunt în jur de 3,7 miliarde în România şi se vor duce până la 9 miliarde. Sunt investiţii care vor fi făcute pentru implementarea 5G pe studii private , undeva până în 2023-2024, în jur de 9 miliarde, dintre care 1,5-1,6 în domeniul comunicaţiilor. Diferenţa este în toate celelalte industrii de care aminteam mai devreme, pentru că toate aceste lucruri conectate, dincolo de tehnologii, de internetul lucrurilor, vor duce la o nouă revoluţie industrială”, a spus Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.