Specialiștii explică: Poți face diabet din cauză că ai avut COVID-19?

0
36

Unele persoane spun că au dezvoltat brusc diabet după ce au făcut infecția Covid-19. Iată cum explică asta specialiștii.

Medicii spun că este posibil ca infecția Covid-19 să declanșeze diabetul. Experții au descoperit că virusul care provoacă COVID-19 poate ataca direct structurile producătoare de insulină din pancreas.

Potrivit blogului directorului NIH, cercetătorii au descoperit că virusul, numit SARS-CoV-2, afectează pancreasul în trei moduri diferite, scrie dcmedical.ro.

În primul rând, poate afecta direct celulele beta pancreatice, cele care produc insulină, reducându-le capacitatea de a produce suficientă insulină pentru a menține controlul zaharurilor din sânge.

În al doilea rând, pe măsură ce virusul se replică în pancreas, acesta poate afecta și celulele care înconjoară direct celulele beta, care sunt necesare pentru eliberarea adecvată de insulină.

În al treilea rând, virusul pare, de asemenea, să reprogrameze celulele supraviețuitoare, făcându-le să funcționeze defectuos, ceea ce poate face ravagii cu reglarea glicemiei.

Experții investighează în prezent această conexiune în continuare și caută medicamente care ar putea întrerupe acest proces.

Un grup de cercetători a început un registru pentru a colecta informații despre cazurile de diabet legat de COVID, în speranța de a afla mai multe despre conexiune. Constatările arată importanța luării măsurilor pentru a evita infecțiile COVID, in special vaccinarea.

Cine este expus riscului de diabet

Diabetul este o afecțiune în care celulele corpului nu sunt capabile să absoarbă în mod corespunzător glucoza (zahărul) din sânge. Creșterea rezultată a nivelului zahărului din sânge poate duce la și mai multe probleme de sănătate. Pe lângă atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și orbirea, persoanele cu diabet sunt, de asemenea, mai predispuse la probleme renale și infecții.

Oricine are oricare dintre factorii de mai jos ar trebui să fie testat, chiar dacă nu a făcut infecția Covid-19:

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.