Spitalele şi sistemele de sănătate au devenit ținta preferată a hackerilor: Atacurile cibernetice s-au înmulțit la nivel global

0
61

Atacurile cibernetice, deseori însoţite de cereri de răscumpărare, ţintesc în mod frecvent spitale şi sisteme sanitare din diverse locuri din lume, incidente care duc la blocarea sau divulgarea datelor pacienţilor, precum şi la disfuncţionalităţi ale dispozitivelor medicale, informează AFP.

Este şi cazul spectaculoasei acţiuni de piraterie căreia i-a căzut victimă Medibank, una dintre principalele companii private de asigurări de sănătate din Australia, care a anunţat miercuri că un ''eşantion'' de date provenind de la circa 9,7 de milioane de clienţi au fost publicate pe ''un forum din dark web''. Unii dintre pacienţii vizaţi sunt seropozitivi sau dependenţi de droguri, potrivit Agerpres.

NHS, vizat în Regatul Unit

Serviciul public de sănătate britanic (NHS), situat pe locul al cincilea în lumea după numărul de angajaţi, cu 1,7 milioane de salariaţi, a fost vizat în mai 2017 de un atac cibernetic mondial care a ţintit mai multe sectoare. Circa 45 de unităţi au fost afectate, iar multe dintre ele au fost nevoite să anuleze sau să amâne intervenţii medicale. Cu toate acestea, Ministerul britanic de Interne a dat asigurări că nu ''a existat un acces maliţios la datele pacienţilor''.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.