joi, 16 mai, 2024

Statul român anunță confiscarea profiturilor ‘incorecte’: anunț de ultimă oră de la preşedintele Consiliului Concurenţei

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News Tv, despre legea pentru combaterea speculei, la care se lucrează în Executiv, că este o lege necesară, pentru că ne-am lovit de probleme de genul acesta şi în perioada pandemiei. El precizează că s-au inspirat de la americani, care au astfel de legislaţie din timpul Războiului Rece, şi a anunţat că vor introduce şi confiscarea profiturilor incorecte, pe lângă amenzi, dar în Parlament, prin lege, nu în Ordonanţa de urgenţă, informează News.ro.

Întrebat dacă este posibibilă această lege a combaterii speculei, Bogdan Chiriţoiu a declarat: ”Da, este necesară pentru că ne-am lovit de probleme de genul acesta şi în perioada pandemiei”.

Chiriţoiu a precizat că, la vremea respectivă, au crescut preţurile la măşti şi la dezinfectant, pe fondul panicii, a cererii crescute.

”Până la un punct e norrmal, dar când ai preţuri de zeci sau o sută de ori, nu mai e vorba de o eficienţă economică de un semnal de preţ, ci vorbim mai degrabă de nişte oameni care vor să câştige prea uşor nişte bani, şi evident că această lege este necesară”, a arătat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Chiriţoiu a menţionat că nu va fi simplu să fie pusă în practică o astfel de lege, pentru că în Europa nu există legislaţie în acest sens.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img