Steagul de 150 de metri ajunge in judetul VASLUI.

0
84

Sub sloganul” Uniti sub tricolor”, drapelul imens de 150 de metri, va ajunge duminica, 17 august, la ora 19:00 in municipiul vasluian BARLAD.Actiunea se desfasoara in cadrul campaniei nationale “Lunile Tricolorului”, ce se desfasoara in perioada 12 august – 12 octombrie si are ca scop promovarea unitatii nationale.

Dupa popasul din Barlad, super tricolorul isi continua traseul prin orasele: Iasi; Cluj-Napoca; Brasov; Galati; Calarasi, iar in final va ajunge la Chisinau, unde in 14 septembrie va fi organizata o ampla manifestatie stradala.

George Simion a afirmat ca, initial, drapelul tricolor cusut in Republica Moldova a avut o lungime de 300 de metri, el fiind taiat in doua pentru a „parcurge Romania la est si la vest” si va fi reunit la Chisinau. Potrivit acestuia, campania de promovare a unitatii nationale „Lunile Tricolorului” se va desfasura in perioada 12 august – 12 octombrie, cand o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore si materiale informative, scoli de vara, tombole si flashmob-uri in marile orase si marsuri unioniste in cele doua capitale romanesti: Chisinau si Bucuresti.

 “Tricolorul a reprezentat dintotdeauna un simbol fundamental in memoria colectivã a poporului roman, pentru care au luptat strãbunii nostri. Este de datoria noastrã moralã, ca inaintasi ai celor ce s-au pus in slujba patriei, sã cinstim si sã purtãm cu mandrie drapelul tuturor romanilor”, a declarat pentru Adevarul.ro, Paul Munteanu, coordonatorul filialei Barlad a Platformei Unioniste Actiunea 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.