Stelian Tanase despre ultimele modificari din justitie: ‘S-a dat drumul la furat! Furati nene, ca nu va face nimeni nimic daca faceti parte din banda’

0
54

Scriitorul Stelian Tănase susține că prin controlul pe care guvernanții vor să-l aibă în justiție se încearcă dirijarea procurorilor și judecătorilor astfel încât anumiți oameni politici, celor care dețin puterea, să scape de probleme.  Astfel toată lumea din sistem va fi fericită.

'„Țara fără justiție nu e decît o închisoare” spunea Georges Clemenceau, tigrul politicii franceze din urmă cu 100 de ani. Zicere care se potrivește perfect cu ce se intimplă în ultimii doi ani în Romania sub guvernarea PSD&ALDE. Subliniază mai ales pericolul tentativei de a demola Justiția pe care Dragnea&Gang o fac de cînd controlează palatul Victoria și majoritatea parlamentară. Asistăm la manevre cinice, șmecherii și minciuni grosolane, toate cu un singur scop – anume, îngenuncherea Justiției, aducerea ei sub control clientelar.

Dacă reușesc în incercarea lor, lucrurile se vor desfasura astfel – Daca ești la putere și ai pirghiile deciziilor, atunci șpăgile, raptul, delapidările, spălarea de bani, etc, nu vor mai fi sancționate. Faptasii vor fi ignorați. Dacă totusi respectivii ajung la Tribunal – de proști și lacomi ce sunt- atunci vor fi achitați sau făcuți scăpați cu pedepse usoare, eventual cu suspendare. Nicidecum nu li se va confisca averile alea furate. Odată statul de drept abolit și separația puterilor nimicită, mascarada e gata.

De ce? Pentru ca procurorii și judecătorii vor atirna de un fir de telefon prin care pot fi dirijati, angajati, pronovati, concediati, aruncati in somaj sau în închisoare. Dacă impricinatul aparține însă clasei politice, celor care detin puterea mai ales, atunci fraierul nu va avea nicio problema, va fi spălat ca la Nufărul, eventual va fi decorat pentru servicii aduse patriei. Dacă acuzatul este un sărăntoc, un cap de locuitor, unu om din multime, traba se shcimbfa. Atunci Justiția neprihanită va opera fără ezitare, va tăia capete, îl va arunca pe nefericit în închisoare pentru multi ani. Cu mînie proletara ii va pune sechstru, il vapune saplateasca despagubiri,ii va confisca averea, un apartament, o masina second-hand, etc.

Toata lumea din SISTEM va fi fericită. Șpăgile vor curge, dosarele schimbate la troc, mîrșăviile vor continua ca și pină acum, va fi un carnaval daca esstie de ai casei. se intelege. Corupția va atinge un nivel nemaivăzut. O oligarhie restrinsă și discreționară va conduce România, o va prăda fără teama de a fi sancșionata de justiei sau la urne. Țara noastră va fi un teren de vinătoare pentru afacerstii verosi cu măști de lideri politici. Să nu uităm nici rudele, vecinii,amantele etc – dornici să jefuiasca bugetul pentru a se imbogăți.

Pină acum citeva zile Dragnea&Gang au încercat (cu destul succes, să o spunem) să-și curețe dosarele din trecut si să își rezolve problemele personale în mod punctual. Odată cu ultima ordonanța trecuta prin Guvern saptamina trecută avem de a face cu o schimbare de proporții. Justitia este atacată în esența ei. Angrenajul ei este modelat în așa fel încit și pe viitor marii corupți să fie intangibili. Ca să fiu scurt – S-a dat drumul la furat! Furați nene, că nu va face nimeni nimic dacă faceti parte din bandă', a scris scriitorul Stelian Tănase pe blogul său personal.

Ultima val de indignare în spațiul public a aparut după ce Guvernul României a adoptat OUG 7/2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.