marți, 28 mai, 2024

Studentele îi strigă președintelui iranian să “dispară”

Distribuie:

Publicat:

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a fost întâmpinat cu scandări precum "dispari" din partea studentelor în timp ce vizita o universitate și condamna protestele care au rezultat în urma morții unei tinere în timp ce se afla în arest pentru că nu purta corect un văl, aflăm dintr-un material semnat foxnews.com si Reuters.

Studentele au scandat "Raisi dispari" și "Mullahs get lost" în timp ce președintele a vizitat campusul lor. Un alt videoclip de pe rețelele de socializare a arătat studenți care scandau: "Nu vrem un oaspete corupt", cu referire la Raisi.

Raisi s-a adresat profesorilor și studenților de la Universitatea Alzahra din Teheran, recitând un poem care îi asimila pe "răsculați" cu muștele, în timp ce demonstrațiile la nivel național au intrat în a patra săptămână ca răspuns la moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în custodia poliției luna trecută.

Protestele au izbucnit la 17 septembrie, după înmormântarea lui Amini, o femeie kurdă care a murit în custodia temutei poliții iraniene a moralității. Amini fusese reținută pentru o presupusă încălcare a codurilor islamice stricte de îmbrăcăminte pentru femei. De atunci, protestele s-au răspândit în întreaga țară și au fost întâmpinate de o represiune feroce, în care se estimează că zeci de persoane au fost ucise și sute arestate.

Se pare că două persoane au fost ucise în timp ce protestele au continuat sâmbătă în întreaga țară. Statele Unite au declarat luna trecută că vor sancționa oficialii iranieni din domeniul securității ca răspuns la moartea lui Amini.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img