duminică, 28 aprilie, 2024

Studiu: Aproximativ 65% dintre companiile industriei serviciilor pentru afaceri solicită angajaţilor să lucreze de la birou 2-3 zile/săptămână

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 65% dintre companiile industriei serviciilor pentru afaceri solicită angajaţilor să lucreze de la birou 2 – 3 zile pe săptămână, arată un studiu realizat de Asociaţia Business Service Leaders în România în perioada februarie – aprilie 2022.

De asemenea, 49% dintre companiile chestionate au afirmat că cele mai mari provocări post pandemie sunt legate de implicarea şi motivarea angajaţilor, precum şi de modalităţile de a-i determina să se reîntoarcă la birou.

Conform studiului ABSL, numărul angajaţilor care doresc să lucreze doar de la birou este mai mic de 15% în aproximativ 90% dintre companiile industriei. 60% dintre companiile participante spun că între 50% şi până la 100% dintre angajaţii lor preferă modalitatea de lucru hibrid. Dintre aceştia, majoritatea vor lucra de la birou două zile pe săptămână (37% dintre companii vor solicita acest lucru pentru angajaţii ce lucrează în format hibrid) sau trei zile pe săptămâna (27% dintre companii), potrivit Agerpres.ro.

Zilele în care se lucrează de la birou sunt stabilite de către angajaţi în 30% dintre cazuri, de către team leader în 25%, de către management în 30%, iar de către clienţi în 15% dintre cazuri.

În top trei angajaţi ce preferă munca de acasă sunt cei care au copii mici sau cei care au în grijă alţi membrii ai familiei, precum şi cei care pierd prea mult timp în trafic sau care fac naveta, dar şi cei care lucrează în IT şi dezvoltare de software.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img