duminică, 3 martie, 2024

SUA: Vânzările de locuinţe au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani

Distribuie:

Publicat:

Vânzările de locuinţe in SUA au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani, dar declinul dobânzilor ipotecilor a adus o uşoară speranţă că piaţa imobiliară s-ar apropia de nivelul minim, transmite Reuters.

Raportul Asociaţiei Naţionale a Agenţilor Imobiliari a arătat, de asemenea, că preţul mediu al caselor a crescut în cel mai lent ritm de la începutul pandemiei de Covid-19, deoarece vânzătorii din unele părţi ale ţării au recurs la oferirea de reduceri, potrivit News.ro.

Cel mai rapid ciclu de creştere a ratei dobânzii al Rezervei Federale din anii 1980 a împins piaţa imobiliară în recesiune.

”Vânzările de case existente sunt oarecum în urmă. Scăderea dobânzilor ipotecare ar putea ajuta la susţinerea activităţii imobiliare în lunile următoare”, a declarat Conrad DeQuadros, consilier economic senior la Brean Capital din New York.

Vânzările de locuinţe existente, care sunt luate în calcul la încheierea unui contract, au scăzut luna trecută cu 1,5%, până la o rată anuală ajustată sezonier de 4,02 milioane de unităţi, cel mai scăzut nivel din noiembrie 2010.

Aceasta a marcat a 11-a scădere lunară consecutivă a vânzărilor, cea mai lungă astfel de perioadă înregistrată din 1999.

Vânzările au scăzut în Nord-Est, Sud şi Midwest. Au rămas neschimbate în Vest.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img