sâmbătă, 25 mai, 2024

Suedia se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Suedia se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar pe parcursul verii se aşteaptă o presiune crescută asupra sistemului medical, a precizat joi ministrul Sănătăţii din această ţară, potrivit Reuters.

''Destul de mulţi sunt bolnavi, deşi ne aflăm în mijlocul verii. Constatăm de asemenea o uşoară creştere în ceea ce priveşte numărul pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri spitaliceşti şi la terapie intensivă'', a declarat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren, în cadrul unei conferinţe de presă.

''Cu toate acestea, nu am văzut timpul de impact pe care l-am constatat în etape anterioare pandemiei, vreau să subliniez acest lucru'', a spus ea.

Cazurile din Suedia sunt dificil de depistat întrucât testările sunt limitate la persoanele care beneficiază de asistenţă medicală, dar Agenţia Sanitară a spus că, potrivit estimărilor sale, numărul infectărilor a crescut cu 30-40% în fiecare din ultimele câteva săptămâni, dar de la niveluri scăzute, potrivit Agerpres.ro.

Hallengren nu a enunţat nicio restricţie, dar a îndemnat oamenii să rămână la domiciliu dacă se simt bolnavi.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img