duminică, 19 mai, 2024

Supa de slabit cu pastarnac, praz si ceapa

Distribuie:

Publicat:

Supa din pastarnac, praz si ceapa este un truc simplu pentru persoanele care isi doresc sa scape de kilogramele in plus. Aceasta este o dieta sim­pla, ieftina si efi­cienta. Se face o supa mai con­centrata din aceste trei le­gume, astfel: la 2 l de apa clo­cotita se pun 1 kg pas­tarnac, 2 fire de praz si 2 cepe, cu putina sare. Cand su­pa e gata, se toarna in farfu­rie si se adau­ga cateva picaturi de ulei de mas­line presat la rece, pa­trunjel ver­de cat mai mult, putina sare si zea­ma de la­maie.

Patrunjelul asigura necesa­rul de vi­tamine A, B si C, plus minerale impor­tante ca fierul, calciul, potasiul, mag­ne­ziul si iodul, iar prazul aduce organis­mului un plus de celuloza, saruri alcaline si fosfor. Se mananca supa cu legume de 5 ori pe zi, dar in cantitati mode­rate. Du­pa minimum 3-4 zile, ar trebui sa va recapatati silueta.

Concret in 200 de grame de  pastarnac sunt doar 100 de calorii. Totodata in 200 de grame de pastarnac sunt 1,6 grame de proteine si 24 de grame de carbohidrati la care se adauga 6,5 grame de fibre (26 la suta din necesarul zilnic. La acestea se adauga 38 la suta din necesarul de vitamina C, vitamina K (37 la suta din necesarul zilnic) si 22 la suta din doza zilnica de acid folic. In 200 de grame de pastarnac se afla si 13 la suta din doza zilnica de vitamina E.

Radacina de pastarnac are proprietati diuretice, depurative, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, vindeca reumatismul si regleaza ciclul menstrual. Este recomandat in curele de slabit, este util in tratarea si combaterea anemiei si asteniei. Pastarnacul curata sangele, este un excelent drenor al ficatului si rinichilor, este tonic pentru inima si plamani. Sucul natural preparat din radacina de pastarnac regleaza digestia, mareste apetitul, are actiune expectoranta si diuretica, analgezica, tonifianta, este indicat in tratamentul afectiunilor cardiace si in nevroze. Calmeaza durerile provocate de colicile renale si hepatice si are efect afrodiziac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img