luni, 29 aprilie, 2024

Sute de credincioși au participat la sfințirea bisericii din Tutova

Distribuie:

Publicat:

Sute de credincioși au participat duminica, 28 august 2022, la sfințirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Tutova.

Slujba de sfințire este oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, împreună cu un sobor impresionant de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Corului „Aletheia", coordonat de profesoara Dorina Iușcă.

După tradiție, astăzi, credincioșii, atât bărbați, cât și femei, pot trece prin Sfântul Altar, unde se pot închina.

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care i-a felicitat pe cei care s-au implicat de-a lungul timpului în lucrările efectuate la biserică.

„Fără susținerea comunității nu poți realiza absolut nimic. La Tutova există o bună colaborare între administrația locală, biserică și populație, iar acest lucru se vede în investițiile finalizate sau aflate în derulare în această comună.

Felicitări

tuturor celor care au depus eforturi mari, pentru ca sfântul lăcaș să devină un reper în viața comunității. Vă mulțumesc pentru că, împreună, uniți, ați demonstrat că puteți face lucruri minunate”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

După amiază, sărbătoarea de la Tutova continuă cu un spectacol artistic, unde pe scenă vor urca îndrăgita solistă Irina Loghin, Ansamblul „Plăieșii” din Moldova, Grupul „Kronos” și artiști locali.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img