duminică, 14 aprilie, 2024

Tânăra din imagine arată așa din cauza unei afecțiuni rare

Distribuie:

Publicat:

O mamă în vârstă de 31 de ani din Brazilia, pe nume Fatima Gomes și băiețelul ei au devenit cunoscuți pe rețelele sociale, după ce femeia a publicat mai multe fotografii, evidențiind afecțiunea rară de care suferă. Ea și micuțul ei au o afecțiune genetică numită piebaldism.

Imaginile și mesajele transmise de lui Fátima Gomes au devenit virale. Tânăra în vârstă de 31 de ani a povestit cum i-a luat foarte mult timp să-și accepte condiția. De când s-a născut Fatima a avut pete albe pe corp și o șuviță albă de păr. De curând, femeia a devenit mama unui băiețel care îi moștenește afecțiunea, iar imaginile cu ei fac înconjurul Internetului.

Apariția pe rețelele sociale a femeii 31 de ani, și a fiului ei Théo în vârstă de câteva luni, are succes pe rețelel sociale, unde oamenii au numai cuvinte de laudă asupra familiei.

Fátima a mărturisit că s-a născut cu această afecțiune, pe care a moștenit-o de la membrii familiei. „Din câte știu eu, străbunica mea, bunica, mama mea, unii dintre frații mei, eu și fiul meu îl avem, așa că este ereditar”, a spus tânăra.

Acceptarea condiției, însă, nu a fost prea ușoară. Până la vârsta de 24 de ani, Fatima a încercat să-și ascundă afecțiunea vopsindu-și mereu părul și chiar a sperat ca viitorii ei copii să nu se nască cu aceeași afecțiune.

Numită piebaldism sau albinism parțial, afecțiunea pe care o au Fátima și Théo conferă, fire de păr albe și pete albe pe piele. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului insuficient de celule producătoare de melanină, numite melanocite.

Afecțiunea durează toată viața și nu există tratament. De asemenea, persoanele cu această mutație trebuie să aibă grijă la soare, deoarece pielea este mai sensibilă.

„Am această dungă albă de când m-am născut, este o afecțiune din naștere numită piebaldism, este o boală rară care afectează producția de melanină când copilul este încă în uter, dar nu afectează cu nimic sănătatea fizică”, a spus tânăra pe Instagram.

Ani de zile am încercat să mă ascund și mi-am vopsit părul, dar la fiecare 10 -15 zile trebuia să-l vopsesc din nou și mărturisesc că deja mă săturasem de această rutină.

După 24 de ani, femeia a încetat să-și ai ascundă șuvița albă de păr, începâns astfel să se accepte așa cum e.

„Am suferit prejudecăți încă de mică, aveam parte mereu de privirile curioșilor, îmi era rușine să-mi arăt pielea în public, pentru că pe lângă șuvița albă din păr, am mai multe semne albe pe. Singura restricție pe care o avem este să fim mai atenți la soare”, a povestit tânăra.

De-a lungul timpului am învățat să mă accept așa cum sunt.

Pe lângă privirile aspre ale oamenilor, există și priviri admirative, iar eu acum prefer să fiu atentă la părțile bune”.

Venirea lui Theo pe lume i-a schimbat viața în bine femeii, iar micuțul se bucură de aprecierile urmăritorilor de pe rețelele sociale

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img