Taifunul Mangkhut a făcut cel puțin 54 de victime în Filipine

0
48

Cel mai puternică furtună din acest an, taifunul Mangkhut și-a continuat drumul în Asia de Sud-Est, ajungând duminică după-amiază în China, unde două persoane au murit, după ce a lovit Hong Kong-ul și a ucis zeci de persoane în Filipine, numărul acestora fiind de cel puţin 54, transmite CNN preluat de mediafax.

Furtuna a măturat totul în calea ei, omorând două persoane din sudul Chinei și cel puțin 54 de persoane în Filipine. Multe dintre decesele din Filipine au fost cauzate de alunecări de teren, iar alte zeci de persoane sunt considerate a fi îngropate din cauza inundaţiilor, au declarat oficialii guvernamentali într-o conferință de presă duminică.

Mai mult de 2,5 milioane de persoane au fost evacuate în provincia Guangdong din China, în urma alunecărilor de teren, potrivit presei chineze de stat.

Agenţia de ştiri Xinhua a anunţat că peste 18.000 de adăposturi de urgență au fost activate și că 632 de puncte turistice și peste 29.000 de șantiere de construcţii au fost închis.

Hong Kong-ul a fost de asemenea lovit de vânturi puternice, care au rupt acoperișuri, au culcat copaci, iar mai multe macarale au fost smulse de pe zgârie-nori în contrucţie.

Autoritățile din Hong Kong au sfătuit locuitorii să rămână în case pentru a evita să fie loviți de obiecte zburate de vânt. Aici s-au înregistrat rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, astfel că peste 800 de zboruri de la aeroportul Hong Kong au fost anulate, afectând peste 100.000 de pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.