joi, 29 februarie, 2024

Taxa absurda de la Spitalul Judetean Vaslui a fost eliminata la cererea ministrului Sanatati.

Distribuie:

Publicat:

Potrivit Adevarul.ro,reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui au efectuat, la solicitarea Ministerului Sanatatii, un control la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde conducerea unitatii a impus o taxa de 50 de lei pentru pacientii care ajung in camera de garda, sunt consultati dar nu necesita internare.

Reprezentantii DSP spun ca aceasta taxa a fost impusa pentru evitarea aglomerarii Camerei de Garda a Sectiei de Pediatrie a SJU Vaslui, unde multi parintii obisnuiesc sa-si duca copiii pentru consultatii la cerere si nu pentru ca acestia ar nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

 “Taxa a fost aplicata in vedere reducerii adresabilitatii, iar de cand a fost instituita, la Camera de Garda a Sectiei de Pediatrie s-au adresat 600 de pacienti, dintre care doar 27 au fost taxati”, a declarat Mihaela Vlada, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.

 La cererea ministrului Sanatatii taxa a fost eliminata, fiind considerata ilegala, avand in vedere ca in Romania legislatia medicala prevede accesul gartuit pentru copii la serviciile de sanatate publica.

 Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a declarat ca taxa a fost instituita doar pentru evitarea aglomerarii camerei de garda. Anterior controlului solicitat de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu aceasta a motivat instituirea taxei pentru consultatiile acordate copiilor, sustinand ca “nimeni nu mai face munca patriotica”.

“Multi parinti veneau cu copiii si solicitau in Camera de Garda a Sectiei de Pediatrie consultatii, fara sa mearga, asa cum prevede legea, la medicul de familie pentru consultatie sau macar pentru bilet de trimitere. La spital nu platesc copiii care vin ca urgente si care necesita internare sau investigatii suplimentare. Pe baza trimiterii de la medicul de familie, copiii pot beneficia de consultatii gratuite in Ambulatoriul de Specialitate al spitalului, dar parintii prefera sa vina direct la spital. Masura a fost luata pentru evitarea aglomerarii”, a declarat Ana Rinder.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img