sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Telefoanele mobile, interzise in scoli si licee, la revenirea din vacanta de iarna, in 2018

Distribuie:

Publicat:

Masura interzicerii folosirii telefoanelor mobile in scoli si licee va fi implementata incepand cu 2018, la reintoarcea elevilor din vacanta de sarbatori, a anuntat ministrul francez al Educatiei, Jean-Michel Blanquer, citat de franceinfo.fr.

Este o masura dezbatuta intens in societatea franceza, iar ministrul Blanquer declara in luna septembrie a acestui ca spera ca directorii unitatilor scolare, alaturi de profesori si parinti vor gasi un mijloc pentru a opri aceasta problema majora in cadrul cursurilor – deturnarea atentiei elevilor catre ecranul dispozitivelor telefonice.

”Vom interzice telefoanele mobile in scoli si licee? Desigur, odata cu reinceperea cursurilor, in 2018, dupa vacanta de sarbatori”, a declarat ministrul francez al Educatiei, intr-o emisiune televizata la RTL.

Masura ce urmeaza sa fie adoptata in toate unitatile de invatamant din Franta reprezinta una dintre promisiunile asumate de presedintele Emmanuel Macron in timpul campaniei electorale.

Va trece ceva timp pana sa se prinda si oficialitatile romane de faptul ca telefonul mobil chiar influenteaza in mod negativ atentia elevului in timpul orelor de curs, si cand se va realiza acest lucru, vor sari de-a valma copii si parinti considerand masura ca fiind una comunista, antidemocratica, pentru ca, nu-i asa, telefonul mobil este un exponent al clasei sociale din care provine elevul.

Ministrul Educatiei, anunt important pentru toti profesorii! Se face plata hotararilor judecatoresti

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, anunta finalizarea proiectului de hotarare de Guvern prin care vor fi alocate inca 145 de milioane de lei din Fondul de rezerva al ministerului pentru plata sumelor provenite din hotarari judecatoresti.

"Am finalizat proiectul de HG prin care, saptamana viitoare, vom aloca inca 145 de milioane de lei din Fondul de rezerva al ministerului pentru plata hotararilor judecatoresti. Astfel, platim peste 90% din aceste hotarari judecatoresti la nivel national", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

El a sustinut ca este asigurata plata integrala a salariilor pentru luna aceasta.

"Sper ca atat consiliile judetene cat si toate consiliile locale vor rectifica in timp util bugetele, pentru ca pana in 31 decembrie 2017 toti colegii din invatamantul preuniversitar sa primeasca banii. De anul viitor, aceste sume vor parcurge urmatorul traseu: Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, unitate scolara", a spus reprezentantul MEN, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, tot de anul viitor, din bugetul Ministerului Educatiei Nationale, vor fi platite dobanzile obtinute prin hotarari judecatoresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img