Temperaturi de peste 30 de grade pana pe 21 iunie

0
48

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 8 – 21 iunie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

MOLDOVA

Regimul termic se va mentine in mare parte a intervalului peste cel climatologic specific, astfel ca vremea va fi local calduroasa, media maximelor la nivelul intregii regiuni fiind de 27…31 de grade, iar a minimelor de 13…16 grade, valori chiar mai ridicate fiind posibile in jurul datei de 15 iunie.

Chiar daca instabilitatea atmosferica se va manifesta local, in special in zilele de 10 si 11 iunie, iar in puncte izolate se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se mentine in general deficitar, cel putin pe parcursul primei saptamani. Ploi pe spatii ceva mai extinse sunt estimate in jurul datei de 16 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.