marți, 26 septembrie, 2023

Tiruri de artilerie la Donetk, in pofida armistitiului

Distribuie:

Publicat:

Tiruri de artilerie s-au auzit in noaptea de miercuri spre joi la Donetk, in pofida armistitiului semnat vineri de autoritatile ucrainene si rebelii separatisti prorusi.

 Jurnalistii AFP de la Donetk au auzit doua serii de tiruri in jurul orelor 03.00 si 05.00 (03.00 si 05.00, ora Romaniei), provenind din zona aeroportului, controlat de trupele ucrainene si teatrul confruntarilor in ultimele luni.

“Aeroportul a fost tinta tirurilor cu mortiera”, a declarat un purtator de cuvant militar ucrainean, Oleksii Dmitraskivski.

Conform Primariei din Donetk, “noaptea a fost agitata si au fost auzite salve in oras”.

 Presedintele ucrainean Petro Porosenko a afirmat miercuri ca situatia in estul Ucrainei s-a “schimbat radical” de la intrarea in vigoare, vineri, a armistitiului cu separatistii prorusi. “Situatia pe front s-a schimbat radical. Inainte de anuntarea armistitiului, Ucraina pierdea zilnic zeci de vieti de eroi”, a declarat seful statului.

Dar “Ucraina nu a facut nicio concesie asupra integritatii sale teritoriale”, iar estul tarii va ramane “parte a Ucrainei”, a subliniat el.scrie mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img