miercuri, 29 mai, 2024

TNL Vaslui : Renuntati la intentia de a majora salariul minin in nici 10 zile de la …

Distribuie:

Publicat:

Comunicat de presa

Presedintele TNL VASLUI Ida Adnana Bunescu : Cerem guvernului sa renunte la orice intentie de a majora salariul minim in nici 10 zile, de la 1 noiembrie. Ii distruge mai ales pe tinerii antreprenori

“Intentia guvernului Dancila de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, in nici 10 zile, demonstreaza ca premierul si ministrul Muncii nu au cunostinte economice nici macar de nivelul unui elev de clasa a XI-a si isi bat joc de mediul de afaceri. Tineretul National Liberal cere guvernului sa renunte la orice intentie de a majora salariul minim cu incepere de la 1 noiembrie, in conditiile in care aceasta prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori. Este regretabil ca astfel de persoane ajung sa conduca un minister, in conditiile in care nu au avut nici macar o firma cu 3-4 angajati despre care stiu ca trebuie sa le plateasca lunar salariile si care, la randul lor, au familii de intretinut. Orice crestere a salariului minim sa se faca in conformitate cu realitatile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea sa mai castige cateva voturi. De asemenea, introducerea unui salariu minim diferentiat, de 2.350 lei pe luna, pentru angajatii cu studii superioare si pentru angajatii cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor. Promovarea in baza unor criterii precum competenta si meritocratia reprezinta un concept strain de actual guvernare.

In egala masura, subliniez haosul decizional din interiorul guvernului in conditiile in care ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, spunea ca salariul minim nu trebuie impus in economie, in mediul privat. Mediul de afaceri acuza frecvent, pe buna dreptate, lipsa de predictibilitate si modificarile de legislatie realizate peste noapte, in incercarea de a mai petici bugetul public pentru a satisface pomenile electorale ale majoritatii PSD-ALDE. Guvernul Dancila-Dragnea nu ar fi stare sa faca un plan de business viabil pentru o firma cu cativa angajati, dar apoi sa gestioneze economia unei tari. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care cei mai bine pregatiti tineri pleaca din Romania, iar exodul creierelor este una dintre problemele majore cu care se confrunta tara noastra”.

TNL Filala Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img