joi, 2 mai, 2024

Topul National al Firmelor 2020 – Crestere cu aproape 6% a cifrei de afaceri a companiilor clasate pe primele 10 locuri

Distribuie:

Publicat:

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a finalizat clasamentul celor mai performante companii din 2019, în urma analizei indicatorilor care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat.

Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele 10 locuri este de 189,31 miliarde de euro, în creștere cu 5,99% față de anul precedent. De asemenea, profitul din exploatare al companiilor a crescut cu 5,12%, la valoarea de  15,8 miliarde euro.

 

În ceea ce privește ponderea profitului din cifra de afaceri, aceasta s-a menținut constantă comparativ cu anul anterior, reprezentând 8,34% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menținere a profitabilității companiilor românești.

Topul Național al Firmelor 2020 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții.

 

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

 

Cea de-a XXVII-a ediție a Topului Național al Firmelor se va desfășura pe data de 17 noiembrie, în format online, cu începere de la ora 17.00. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul www.tnf.ro, precum și pe paginile de socializare ale CCIR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img