duminică, 28 aprilie, 2024

Tot ce trebuie sa stii despre dieta cu apa

Distribuie:

Publicat:

Oricat de ciudat ar parea, da, este posibil sa slabesti doar cu apa. Dieta cu apa te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, sa iti mentii silueta si, mai mult de atat, beneficiezi de o multime de avantaje: poti sa mananci aproape tot ceea ce iti doresti. Dieta cu apa nu este o descoperire de ultima ora. Ba din contra! Este folosita in Japonia si in alte tari asiatice inca din cele mai vechi timpuri.
 

In ce consta dieta cu apa

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa bei apa. Doi litri de apa in fiecare zi! Cel mai bine este sa incepi chiar din momentul in care te trezesti. Ar trebui sa ai la indemana un pahar de 250 ml din care incepi sa bei putin cate putin, in timp ce te pregatesti pentru job. In acest mod vei incepe ziua plina de energie si, in plus, vei avea si un ten luminos. Ultimul pahar cu apa ar trebui „savurat” cu cel putin o ora inainte de culcare. Te va mentine hidratata pe toata durata noptii. Probabil te gandesti ca, de la atata apa, o sa te balonezi si nu o sa mai poti manca. Adevarul este ca o sa iti reduca pofta de mancare. Insa poti manca tot ceea ce iti doresti, fara a exagera insa cu dulciurile. Dieta cu apa este foarte simpla si nu necesita calcularea tuturor alimentelor sau liste lungi cu mancarurile pe care ai voie sa le consumi.

Cum te ajuta dieta cu apa

In primul rand nu mai ai motive de ingrijorare in ceea ce priveste deshidratarea pielii sau a organismului, indiferent de anotimp. Dieta cu apa previne imbatranirea pielii si o sa radiezi in fiecare zi ca dupa un concediu prelungit. In al doilea rand o sa mananci mai putin. Asta nu inseamna ca o sa neglijezi mancarea, ci doar ca o sa consumi cantitati mai mici.

In al treilea rand – si asta este o veste foarte buna pentru multe dintre noi – va reduce si celulita deoarece corpul nu asimileaza apa in exces, ci dimpotriva o elimina atunci cand ajunge la saturatie. Celulele adipoase sunt formate de catre organismul nostru atunci cand acesta primeste putine cantitati de apa, astfel facandu-si rezerve. O alta binecuvantare a acestui stil de viata este faptul ca previne constipatia. Prin urmare te face sa te simti si bine si mai usoara.
 

Ce trebuie sa stii pentru ca dieta sa dea rezultate:

Nu exagera in ceea ce priveste cantitatea de apa. O cantitate prea mare de apa iti poate dilua sarea din sange, lucru deloc benefic organismului.

Nu incepe aceasta dieta brusc daca nu esti obisnuita sa bei o cantitate mare de lichide. Poti incepe cu doua pahare a cate 500 ml fiecare – unul dimineata si unul seara. Pe parcurs o sa ajungi si la cei doi litri.

Nu bea apa in timp ce mananci. In acest fel nu o sa mai aiba loc digestia si risti sa te simti balonata.

Renunta la cafea si sucuri carbogazoase. Nu fac decat sa iti consume calciul si sa aduca o cantitate mare de calorii.

Daca la un moment te vei satura de gustul apei simple stoarce o lamaie sau foloseste stevie. Aceasta din urma nu doar ca indulceste, dar nici nu are calorii. Poti folosi aceasta planta miraculoasa si pentru a-ti prepara diverse dulciuri. O lingura de praf de stevie indulceste cat o cana de zahar. Stevia mai contine si proteine, fibre, carbohidrati, fosfor, zinc, calciu, potasiu, magneziu si vitaminele A si C. Poti gasi aceasta planta sub forma de prafuri, pastile sau poti pune chiar frunze direct in apa. Mai poti inlocui apa cu ceaiul din cozi de cires si matasea porumbului, care sunt bune la gust, chiar si neindulcite.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img