sâmbătă, 25 mai, 2024

Tot mai multi tineri vasluieni sufera de afectiuni cardiace

Distribuie:

Publicat:

Stresul, fumatul si alimentatia incorecta sunt principalele cauze ale infarctului miocardic. Cadrele medicale de pe sectia de Cardiologie Vaslui sustin faptul ca lunar, pe sectia lor ajung zeci de tineri care sunt diagnosticati cu afectiuni ale inimii. De altfel, nu mai putin de 116.000 de vasluieni (la o populatie totala a judetului de 390.000 de locuitori) sufera de boli cronice. Tot mai multi tineri de 20, 30 sau 40 de ani sufera de infarct miocardic.

„Principalele cause sunt stresul si fumatul, un lucru pe care tinerii nu prea vor sa il auda. Adaugam stresul, mancatul gras – alimentatia este absolut nepotrivita – si, evident, lipsa de somn. Ceea ce schimba cu totul ritmul incepand de la varste tinere si, de fapt, defineste un stres pe care sistemul cardio-circulator il suporta si care se soldeaza, din nefericire, pana la infarct miocardic acut”, a spus un medic cardiolog.

 Tot pe baza de stres, anumite persoane pot dezvolta boala numita spasm coronian. Daca aveti aceasta afectiune, adica daca simtiti o durere ascutita in piept, mai mult de zece minute, trebuie sa mergeti de urgenta la un medic, deoarece acesta ar putea fi primul semn in cazul unui viitor infarct, iar in unele cazuri, este nevoie de montarea unui stem cat mai repede cu putinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img