joi, 2 mai, 2024

Tragedie de proporții! O jurnalistă celebră a fost împușcată mortal

Distribuie:

Publicat:

O nouă tragedie zguduie întreaga lume. O jurnalistă celebră a fost împușcată mortal în timp relata informații despre ce se petrecea la o luptă dintre armate. Se ia în calcul ca aceasta să fi fost împușcată intenționat, dar și să fi fost lovită de gloanțe din greșeală.

A murit Shireen Abu Akleh

Celebra jurnalistă Shireen Abu Akleh a murit miercuri, după ce a fost împușcată în timp ce relata raidurile israeliene în orașul Jenin din Cisiordania. Se afla în mijlocul luptei dintre armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, când gloanțele au ajuns direct la ea.

Gloanțele ar fi lovit-o direct în cap, iar rana provocată a fost mortală. Deși echipajele de salvare au intervenit imediat și au încercat să o salveze, nu au mai putut face nimic pentru celebra jurnalistă. Potrivit postului Al-jazeera, ea purta o vestă inscripționată cu cuvântul „Presă” în momentul în care a fost ucisă, semn că ar fi putut să fie ucisă intenționat de cei care purtau pică pe ea.

“Forțele de ocupație israeliene au asasinat-o pe iubita noastră jurnalistă Shireen Abu Akleh în timp aceasta relata brutalitățile din Jenin, în această dimineață. Shireen cea mai remarcabilă jurnalistă palestinian și o prietenă apropiată. Acum, vom auzi “îngrijorările” Regatului Unit și ale comunității internaționale”, a scris pe Twitter Husam Zomlot, șeful misiunii diplomatice palestiniene în Marea Britanie.

Moartea ei a provocat o mulțime de controverse și a pus pe jar lumea întreagă. Era una dintre cele mai cunoscute și apreciate jurnaliste la nivel mondial, care se bucura de mare succes pentru meseria pe care și-o făcea cu mare responsabilitate.

Un alt reporter, Ali Samodi, a fost și el împușcat în aceleași circumstanțe, dar starea lui este stabilă în acest moment. Colega lui, însă, a fost transportată la spital în stare critică, dar nu a mai supraviețuit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img