vineri, 29 martie, 2024

Traian Basescu explica motivele din spatele deciziei de modificare a Codurilor Penale – AUDIO

Distribuie:

Publicat:

Traian Basescu sustine ca, oricat de tentant politic si electoral ar fi sa manipuleze pe acest fond de iritare generala la adresa guvernului PSD, nu mai poate sa minta, fiind prea trecut prin politica.

Citeste si: Marturii CUTREMURATOARE: Dan Adamescu, scrisoare de pe patul de spital, inainte sa moara

Intervievat la „Matinalul” de Napoca FM Cluj, de jurnalistul Ion Novacescu, acesta a declarat ca in cazul ultra-contestatului articol, care a stabilit un plafon de 200.000 de lei, de la care abuzul in serviciu al unui functionar public se sanctioneaza cu inchisoare, modificarea a fost impusa de Curtea Constitutionala.

“Eu as putea sa dau apa la moara pe acest subiect, insa sunt prea trecut prin politica pentru a ma mai hazarda… sa mint. In realitate, chiar Hotararea 405/2016 a Curtii Constitutionale, hotarare prin care s-a cerut modificarea art.297 din Codul Penal, care vizeaza abuzul in serviciu si se vorbeste de nevoia unei limitari. Adica, de la ce dauna e infractiune? De la un leu, de la doi?”, a afirmat Traian Basescu.

Traian Basescu a mai spus ca guvernul Grindeanu a avut temei juridic si constitutional pentru modificarea unor articole din Codul Penal si de Procedura Penala si acel temei consta in existenta a 55 de hotarari ale Curtii Constitutionale, emise in 2014, 2015 si 2016, care trebuiau respectate in maxim 45 de zile si pe care le-au nesocotit toate guvernele si Parlamentele. Acestui temei i se mai adauga si cel constituit de Directiva 343 a Uniunii Europene, care impune Romaniei sa modifice alte 10 articole din C.P. si de Procedura Penala pana la 1 aprilie 2018.El a criticat insa guvernul ca nu a explicat oamenilor motivele modificarii acestui articol si nu a argumentat temeinic valoarea plafonului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img