joi, 29 februarie, 2024

Traian Basescu s-a dezlantuit dupa ‘gafa balistica’ a lui Mihai Fifor: ‘Afara din Guvern! Prin afirmatia sa a alimentat propaganda rusa’

Distribuie:

Publicat:

Fostul președinte Traian Băsescu îi cere demisia lui Mihai Fifor. Reacția vine după ce ministrul Apărării a afirmat că la baza de la Deveselu se află rachete balistice. Or, în baza de la Deveselu sunt rachete interceptoare, nicidecum balistice.

„Mihai Fifor, afară din guvern !

N-am crezut că cineva poate face declaraţii mai dăunătoare ţării decât Petre Daea. 
Şi totuşi, alături de Daea, Mihai Fifor ministrul Apărării reuşeşte să facă cea mai ticaloasă şi greşită declaraţie post decembristă. El afirmă nici mai mult nici mai puţin că în baza militară de la Deveselu ,România ar deţine rachete balistice. Confirmă astfel afirmaţiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Şoidu şi mulţi alţi deminitari ruşi care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv şi nu un sistem ofensiv.
Mai mult decât atât, prin afirmaţia făcută, Mihai Fifor confirmă încălcarea gravă a acordurilor dintre SUA-Federaţia Rusă şi NATO -Federaţia Rusă, cu privire la reducerea armamentelor, acorduri aflate în vigoare.
Cu certitudine afirmaţia lui Mihai Fifor este o prostie, rachetele de la Deveselu sunt rachete interceptoare defensive, fără potenţial explozibil şi care sunt menite să distrugă cinetic eventuale rachete balistice cu raza lungă şi medie de acţiune, lansate de Iran sau Coreea de Nord având ca ţintă teritorii ale statelor membre NATO .
Prin afirmaţia sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA şi NATO în vederea amplasării de armament în Crimea .
Mai mult, afirmaţia lui Fifor are darul de a decredibiliza România şi SUA în faţa propriilor aliaţi, care ar putea crede că i-am dezinformat asupra instalaţiilor de la Deveselu.
Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federaţiei Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA si NATO Eu nu pun mâna în foc că Mihai Fifor a făcut doar o gafă . 
Afară din Guvern , Mihai Fifor.”, scrie Băsescu, pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img