duminică, 5 mai, 2024

Transformarea socanta suferita de doi medici care au avut o forma grava de Covid-19. Cum arata acum

Distribuie:

Publicat:

Transformarea șocantă suferită de doi medici. Doi medici chinezi care s-au îmbolnăvit critic dupa infectia cu coronavirus au observat că pielea lor și-a schimbat culoarea după ce au supraviețuit morții.

Dr Yi Fan și Dr. Hu Weifeng, ambii 42 de ani, au fost infectați cu Covid-19 în timp ce au tratat pacienți la spitalul central din Wuhan, în ianuarie. Medicii care i-au tratat au spus că, ca urmare a tratamentului pentru a-i readuce la viata, starea lor fiind foarte grava, pielea lor s-a inchis foarte tare la culoare.

Schimbarea culorii pielii este dată la un dezechilibru hormonal, care a avut loc pe măsura ce ficatul pacientilor a fost afectat de virus si tratamentele aplicate, relatează presa chineză. Dr Yi și dr. Hu au lucrat amândoi cu Li Wenliang, care a fost pedepsit pentru că a dat alarma virusului și apoi a murit de boală pe 7 februarie.

Cei doi medici au fost amândoi diagnosticați pe 18 ianuarie și duși mai întâi la spitalul de plamani Wuhan și apoi transferați de două ori, potrivit televiziunii chineze CCTV. Dr. Yi, cardiolog, a castigat lupta cu Covid-19, după ce medicii l-au tinut pe ventilator numită ECMO timp de 39 de zile.

Transformarea șocantă suferită de doi medici

ECMO este o procedură drastică de susținere a vieții care înlocuiește funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sânge, din afara corpului. Starea medicului urolog a fost mai rea, el fiind tinut la pat timp de 99 de zile, a spus medicul său.

Dr. Li Shusheng a declarat că pielea celor doi medici s-a întunecat din cauza unui tip de medicament care li s-a administrat în primele etape ale tratamentului. El a adăugat că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este închiderea culorii pielii.

Deși nu a identificat medicamentul, Dr. Li a spus că culoarea pielii ambilor medici este de așteptat să revină la normal odată ce ficatul lor vor începe să funcționeze corect.

Dr. Yi a vorbit cu CCTV de pe patul său de spital, unde a spus că s-a recuperat în mare parte din infecție. El a spus că încă se chinuie să meargă singur. El a spus unui reporter: „Când am luat cunoștință pentru prima dată, mai ales după ce am aflat despre starea mea, m-am simțit speriat. Am avut coșmaruri deseori.

”Dr. Hu a urmat terapie ECMO în perioada 7 februarie – 22 martie, dar nu a putut să vorbească până la 11 aprilie. El rămâne în terapie intensivă. Ambii medici beneficiază de sprijin pentru sănătatea mintală ca urmare a experiențelor lor traumatice, a spus dr. Li.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img