vineri, 1 martie, 2024

Trei huseni s-au ales cu dosar penal pentru braconaj piscicol

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu au depistat trei barbati care desfasurau activitati de pescuit intr-o amenajare piscicola folosind unelte interzise prin lege.

In ziua de vineri, 17 aprilie, in jurul orei 04.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu care supravegheau frontiera de stat a Romaniei cu ajutorul aparaturii mobile de supraveghere pe principiul termoviziunii, au observat, pe directia localitatii de frontiera Carja, intr-o amenajare piscicola amplasata la aproximativ 1 Km de raul Prut, doua persoane care pescuiau cu o unealta tip plasa, dintr-o barca pneumatica.

In continuare un echipaj din cadrul aceluiasi sector a oprit pentru control un autoturism marca Audi, inmatriculat in Suceava, in care se aflau persoanele observate de politistii la pescuit. In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt trei cetateni romani cu varste cuprinse intre 30 si 44 de ani, domiciliati in municipiul Husi.

In urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite doua lansete, sase mulinete, sapte forface cu greutati din plumb, doua plase de pescuit de tip monofilament, o barca de cauciuc, doua vasle, o pompa si cantitatea de 25 kg peste (17 kg specia platica si 8 kg specia caras).

“Colegii nostri au ridicat uneltele de pescuit si accesoriile acestora in valoare de 600 lei, in vederea confiscarii, si au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament. Cantitatea de 25 kg de peste a fost predata administratorului Fermei piscicole Vadeni, apartinand AJVPS Galati. ” a declarat Irina MIRICA, purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img