duminică, 28 aprilie, 2024

Trei surori din Vaslui au cucerit universitatile europene

Distribuie:

Publicat:

Izabela, Iuliana si Alexandra, trei susrori provenite dintr-o familie cu posibilitati materiale reduse, au reusit sa ajunga la facultati europene prin forte proprii. Au demonstrat ca, prin seriozitate si multa sarguinta, visul oricarui adolescent cu pretentii intelectuale poate fi transformat in realitate. Iar lipsa banilor nu este chiar un obstacol de netrecut. Asa ca au absolvit unul dintre cele mai bune licee din Vaslui. Fetele au fost crescute sa fie modeste si li s-a insuflat de catre parinti dorinta de studiu. Fara gadgeturi ultimul racnet sau modele de masini furioase, au stat cu burta pe carte si satisfactia nu a intarziat sa apara. Deocamdata, spirituala. Bucuria de a te pozitiona printre cei mai straluciti studenti la facultati de top din lumea buna europeana, scrie romaniamatinal.ro

Iuliana Dima este un adevarat model pentru majoritatea studentilor din zilele noastre, ea frecventand cursurile Facultatii de Management Turistic din Danemarca, in orasul Aalborg. A plecat in aceasta adevarata aventura a devenirii doar cu niste bani de subzistenta. „Am plecat din Romania cu 600 de euro, bani care imi ajungeau doar de drum, chiria pe doua luni si ceva mancare”, ne marturisea mandra Iuliana.

Provine dintr-o familie modesta din satul Buhaiesti, comuna Vulturesti, judetul Vaslui si mai are inca patru surori. Mama este casnica, iar tatal lucreaza in Italia, in constructii. Cu toate ca parintii Iulianei le-au crescut doar dintr-un singur salariu, meritele scolare ale fetelor nu au intarziat sa apara. Acum isi doresc un alt viitor. Si nu numai pentru ele, dar si pentru parinti. Izabela, cea mai mare dintre ele, este acum in Marea Britanie, la Academia de Politie. Iar Alexandra numai ce-a terminat liceul si a aplicat la Psihologie la Universitatea Northampton, din Anglia. Cele mici, Miruna si Antonia, sunt, inca, in grija parintilor. Iuliana reia sirul povestirii: „Pe parcursul celor patru ani de liceu, atat eu, cat si surorile mele am stat la matusa mea cu chirie sau uneori faceam chiar naveta Buhaiesti-Vaslui. Nu a fost simplu pentru niciuna dintre noi, conform romaniamatinal.ro

Dupa terminarea liceului am aplicat la facultate in Danemarca pentru ca imi doream un viitor mai bun, decat cel ce mi se contura in Romania.”

Este un copil care a plecat la drum singur in calatoria vietii, cu gandul sa realizeze ceea ce acasa nu ar fi putut. „Acasa nu aveam prea multe solutii de ales. De fapt doar una, sa ma apuc de munca si sa uit de studii. Sa invat si sa muncesc in acelasi timp ar fi fost imposibil, banii oricum nu mi-ar fi ajuns”, ne impartaseste din zbuciumul ei de adolescenta interlocutoarea noastra.

Textul integral, pe romaniamatinal.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img