marți, 28 mai, 2024

Trucuri și sugestii pentru a arăta mai bine pe cameră ca model de videochat

Distribuie:

Publicat:

Obiectivul principal al modelelor de videochat este să vorbească în privat, cât mai mult, cu membrii platformelor de specialitate. Un job videochat este destul de complex în sine, dar, în final, singurul lucru care aduce modelelor de videochat un câștig real, palpabil, sunt aceste conversații private. De aceea, orice model de videochat trebuie să facă tot posibilul pentru a arăta cât mai bine pe cameră.

Cele mai multe studiouri de videochat din România, în special cele profesionale, au pe lângă modele o întreagă armată de specialiști cu aptitudini tehnice, dar și traineri, make-up artiști și hairstyliști care fac totul pentru ca modelele studioului să arate cât mai bine atunci când se așează în fața camerelor web și vorbesc cu fanii lor. Dar tu, ca model de videochat care țintește către top, ar fi bine să nu lași tot ce ține de imaginea ta în seama echipei tale și să cunoști și tu câteva trucuri care te pot face să arăți mai bine pe cameră.

Știind cum trebuie să te pregătești pentru a arăta cât mai bine îngrijită și pusă la punct, vei putea poza într-un stil mai profesional și vei emana mai multă încredere.

Ce să faci ca să arăți cât mai bine atunci când faci videochat?

#1 Descoperă rolul conturării trăsăturilor feței

Ca model de videochat cel mai probabil vei avea mereu pe cineva la dispoziție care să te pregătească așa cum se cuvine înainte de a intra online. Dar pentru situații excepționale, este bine să deprinzi și tu câteva noțiuni de bază cu privire la machiaj. Primul pas în obținerea unui machiaj perfect este conturarea feței. După ce ai aplicat primer, folosește două nuanțe de fond de ten cât mai apropiate de nuanța naturală a pielii tale, dar una mai deschisă și alta mai închisă. Cea mai deschisă o poți folosi ca bază a machiajului tău, în timp ce cu cea mai închisă poți trasa linii fine în locurile pe care vrei să le accentuezi. De exemplu, încadrează vârful nasului și linia care unește rădăcina acestuia cu vârfului lui pentru a crea o iluzie optică a unui nas mai mic; accentuează-ți pomeții aplicând puțină culoare sub ei și crează impresia unor ochi mai mari și mai luminoși folosind puțin fond de ten închis la culoare pe pleoape. Întinde totul cât mai bine cu ajutorul unui burețel și dacă vrei să creezi un efect și mai dramatic, folosește și un produs mai deschis la culoare, aproape albicios, pentru punctele cele mai proeminente ale feței – nasul sau bărbia de exemplu, sau pentru zonele pe care vrei să le ascunzi – liniile laterale care unesc nasul cu colțurile gurii.

#2 Folosește foițe speciale care absorb uleiul și grăsimea

Un chip strălucitor nu este un chip pe care strălucește grăsimea pe nas, obraji și frunte, ci un chip bine odihnit. Dar mai ales atunci când folosești produse de îngrijire personală pe bază de uleiuri sau unturi de corp, ori când transpiri în mod abundent, îți pot apărea broboane de grăsime în diferite zone ale feței. Soluția însă este foarte simplă! Nu trebuie decât să folosești niște foițe cosmetice speciale care absorb grăsimea și machiajul tău va arăta din nou perfect în cel mai scurt timp cu putință. Cu același scop, unele femei se bazează pe fond de ten sub formă de pudră, dar dacă apelezi la această variantă și nu ai cine știe ce experiență în machiaj, riști să te alegi cu un chip prea încărcat de produse cosmetice, care arată bătrân și epuizat. Unul din cele mai importante secrete când vine vorba de machiaj este moderația, așa că dacă ai de ales între a mai adăuga un produs cosmetic sau a dilua unul, alege mereu a doua variantă.

#3 Renunță la tot ce e cu sclipici

Sunt foarte puține cazuri în care ar trebui să optezi pentru un machiaj cu sclipici. Sclipiciul are farmecul lui la un bal mascat sau în cantități foarte foarte mici la o ținută de cocktail, undeva într-o grădină frumos luminată în toiul nopții, pe malul unui lac, dar cam atât. În rest, dacă apelezi la sclipici, riști să obții un look copilăresc sau să cazi în extrema cealaltă și să pari mai în vârstă decât ești în realitate. Așa că mai ales pentru cameră, renunță la tot ce e cu sclipici din arsenalul tău de produse cosmetice și apelează în schimb la pigmenți neutri, mați și la farduri cremoase pentru a arăta impecabil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img