sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Trucuri pentru a prelungi culoarea hainelor

Distribuie:

Publicat:

Cu timpul, culorile hainelor se estompează, iar acestea vor căpăta un aspect uzat. Este bine să ştii că există câteva trucuri simple prin care poţi să menţii vii culorile hainelor tale.

Spălările repetate şi modul incorect de păstrare şi depozitare a ţesăturilor duc la estomparea culorilor. Ai observat că hainele în nuanţe „şterse‟ riscă să fie uitate în dulap sezoane întregi şi că, apoi, unele dintre ele sunt donate, deşi abia dacă sunt purtate? Obişnuieşte-te să îngrijeşti hainele, aşa cum îţi îngrijeşti corpul şi te vei bucura de ele mai mult timp. Trebuie doar să respecţi aceste reguli de spălare şi să pui în aplicare, după caz, trucurile de mai jos. 

Măsuri corecte de curăţare 

Înainte să bagi hainele în maşina de spălat sau să le speli de mână, citeşte instrucţiunile de pe etichetă. Acolo vei găsi informaţii despre cum să igienizezi obiectele vestimentare, cât de mult sau cât de des şi la ce temperatură, în funcţie de materialele din care sunt confecţionate. Dacă nu sunt foarte murdare, se recomandă spălatul cu apă rece; apa caldă rupe firele de ţesătură şi asta duce la decolorarea hainelor. Apa rece, în schimb, împiedică ieşirea culorilor din materiale.  

Truc: foloseşte un detergent special creat pentru spălare cu apă rece. 

Spală separat hainele de culori diferite. Altfel spus, nu combina niciodată hainele închise cu cele deschise la culoare, indiferent de ce produse de captare a culorilor foloseşti. Este util să potriveşti setările de spălare ale maşinii de rufe în funcţie de informaţiile de pe etichete şi de cât de murdară este încărcătura maşinii. Foloseşte balsam de rufe hipoalergenic, pentru că acesta protejează sănătatea şi hainele, acoperind fibrele cu o peliculă protectoare, care împiedică, astfel, uzarea culorilor şi a hainelor. 

INFO

Pe cât posibil, evită maşina de uscat rufe, pentru că procesul de rotire şi de frecare, dar şi temperatura ridicată uzează ţesăturile. 

Trucuri la-ndemână pentru nuanţe vii 

Pune 120 ml de oţet la fiecare spălare şi porneşte maşina. Acest lichid împiedică decolorarea, iar mirosul se va duce odată cu clătirea hainelor. 

Agent de curăţare accesibil, bicarbonatul de sodiu menţine culorile iniţiale ale hainelor şi păstrează strălucirea ţesăturilor albe, dar şi pe cea a rufelor colorate. Este suficient să pui o jumătate de ceaşcă de bicarbonat peste detergentul pudră în maşina de spălat şi să apeşi butonul de pornire. 

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img