miercuri, 29 mai, 2024

Ucraina acuză noi atrocități ale armatei ruse: Cadavrele unor civili, cu mâinile legate și urme de tortură, descoperite în orașul Sumî

Distribuie:

Publicat:

Peste 100 de civili au fost ucişi în zilele în care trupele ruse au ocupat Sumî, oraş în nordul Ucrainei, în timp ce mai mulţi localnici, al căror număr exact nu este cunoscut, sunt daţi dispăruţi, a declarat miercuri şeful administraţiei militare din regiunea omonimă, Dmitro Jiviţki, citat de EFE şi Ukrainska Pravda.

"Peste 100 de civili au fost ucişi. Dar, din păcate, acest număr creşte de la o zi la alta pentru că sunt găsite noi cadavre, cu mâinile legate, cu urme de tortură, împuşcaţi în cap", a declarat Jiviţki pentru publicaţia electronică Ukrainska Pravda.

"Sunt multe persoane despre care nu ştim deloc. Pe drumuri, şosele, în pădure s-au găsit autoturisme abandonate cu urme de gloanţe pe ele, dar nu ştim ce s-a întâmplat cu oamenii care s-au aflat în maşini", a spus Jiviţki.

"Invadatorii au tras în tot ceea ce era în jurul lor, au tras din tancuri, cu mitraliere, cu lansatoare de grenade, cu puşti automate asupra civililor, între care bătrâni şi copii. Oamenii nu au mai înnoptat în casele lor, dormeau în mlaştini, în întreprinderi agricole, în silozuri. A fost teroare şi groază", a declarat responsabilul ucrainean.

Pe lângă pierderile umane, el a spus că prejudiciile provocate economiei regiunii sunt incalculabile în "profituri nerealizate, impozite neplătite şi companii care nu funcţionează".

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img