miercuri, 8 mai, 2024

ULTIMA ORĂ – Audieri spectaculoase în dosarul Alinei Bica și Adriean Videanu – Mai mulți magistrați, chemați la ICCJ

Distribuie:

Publicat:

Mai multi magistrati vor fi audiați, luni, la ICCJ in dosarul in care Alina bica este cercetata alaturi de Adriean Videnu. Unul dintre cei care vor da declaratii la termenul de astazi este Mihai Udroiu, judecator, fost consilier al Alinei Bica.

De asemenea, alti doi magistrati de la DIICOT sunt audiati la termenul de astazi. Printre cei care vor da declaratii sunt Ovidiu Tender si Ana Maria Topoliceanu, condamnata in Gala Bute la inchisoare cu suspendare.

In aceasta cauza, in prima instanta, fostul ministru al Economiei a fost achitat. Pe de alta parte, Alina.Bica a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului.

Procurorii spun că, în 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Adriean Videanu in dosarul Romgaz Interagro.

"Ridicarea măsurii asiguratorii, prin decizia abuzivă a numitei Bica Alina Mihaela şi complicitatea numitului Videanu Adriean, periclitează şi îngreunează recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea şi facilitarea înstrăinării acţiunilor respective", spuneau procurorii.

Fostul procuror general al României Tiberiu Niţu a infirmat, la finele lunii ianuarie 2015, ordonanţa fostului şef al DIICOT Alina Bica prin care a ridicat sechestrul asupra acţiunilor la Titan Mar ale lui Adriean Videanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img