joi, 30 mai, 2024

ULTIMA ORA – Fostul sef al ANAF a fost ARESTAT in Italia: era dat in urmarire internationala

Distribuie:

Publicat:

Poliţia italiană a anunţat vineri că a fost arestat fostul şef al ANAF, Şerban Pop, care era vizat de un mandat internaţional de arestare în urma condamnării sale în România pentru corupţie, transmite dpa.

Şerban Pop a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a primit mită de 230.000 de euro de la un om de afaceri, a precizat într-un comunicat Polizia di Stato.

Pop a fost reţinut la Como, lângă Milano, după ce a încercat să-şi deschidă un cont bancar la un oficiu poştal. Personalul a apreciat că are un comportament suspect şi a alertat poliţia, care a constatat că este căutat de statul român.

Poliţia italiană a menţionat că Pop a fost implicat într-un caz de corupţie alături de alţi câţiva oficiali guvernamentali de rang înalt şi că urmează să fie extrădat.

Corupţia reprezintă o problemă serioasă în România, al cărei guvern se confruntă cu acuzaţia că a încercat să împiedice activitatea agenţiei naţionale anticorupţie DNA, care este susţinută de Uniunea Europeană, mai scrie dpa. Guvernul român l-a forţat recent pe preşedintele Klaus Iohannis să o demită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar parlamentul a adoptat o lege în baza căreia unele fapte de corupţie comise de politicieni nu mai sunt considerate penale, notează dpa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img