duminică, 28 aprilie, 2024

Ultima ora! Reactia Ambasadei Frantei in scandalul pornit de la caricatura cu Simona Halep

Distribuie:

Publicat:

Libertatea de exprimare si libertatea presei sunt principii fundamentale, dar caricatura cu Simona Halep nu reprezinta in niciun fel sentimentul opiniei publice franceze, se arata intr-o declaratie a Ambasadorului Frantei in Romania, Michèle Ramis.

"Victoria istorica a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezinta un imens motiv de mandrie pentru Ambasada Frantei care vede in ea un simbol frumos si puternic, cu numai cateva luni inainte de deschiderea Sezonului Romania-Franta. Acest Sezon ne va permite sa reinnoim si sa consolidam legaturile dintre Romania si Franta in toate domeniile, inclusiv in cel sportiv. Orice s-ar putea gandi despre acest desen, trebuie sa amintesc ca libertatea de exprimare si libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Aceasta publicatie nu il angajeaza decat pe propriul sau autor si nu reprezinta in niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", se arata in declaratia ambasadorului Frantei.

Publicatia franceza de satira Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicand sub titlul "O romanca castiga Roland Garros-ul" o caricatura reprezentand o persoana care ridica trofeul deasupra capului si spune "Fier vechi, fier vechi".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img