sâmbătă, 25 mai, 2024

Un bărbat a fost arestat vineri seară după ce a atacat polițiști în fața Palatului Buckingham, reședința reginei Elisabeta a II-a, la Londra, a anunțat poliția, transmite AFP.

Distribuie:

Publicat:

 Un bărbat a fost arestat vineri seară după ce a atacat polițiști în fața Palatului Buckingham, reședința reginei Elisabeta a II-a, la Londra, a anunțat poliția, transmite AFP.

“Bărbatul a fost reținut (…) în jurul orelor 20.35 (19.35 GMT) de agenți (…) în fața Palatului Buckingham, în posesia unui cuțit. Doi agenți au fost răniți ușor la braț”, a informat poliția într-un comunicat.

Polițiștii, doi bărbați, au primit îngrijiri la fața locului și nu a fost necesară spitalizarea lor, a adăugat sursa. 

Poliția nu a precizat deocamdată dacă afacerea este considerată un act de terorism.

Cu două ore mai devreme, un individ a atacat la Bruxelles doi soldați, după care a fost ucis, un act calificat “terorist” de către Parchetul belgian. 

La Londra, unii martori oculari au scris pe rețele sociale că agresorul era înarmat cu o sabie și înregistrări video postate pe internet arătau numeroase mașini de poliție în fața palatului, în timp ce străzile din apropiere erau blocate. 

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul

Marea Britanie: Polițiști atacați în fața Palatului Buckingham la Londra

BalmoralUn bărbat a fost arestat suspectat de vătămare corporală gravă și atac armat în fața Palatului Buckingham, la Londra, după ce doi ofițeri de poliție au fost răniți, scrie bbc.com. 

Ofițerii au suferit răni minore în cursul arestării individului care era înarmat cu un cuțit, a informat Poliția Metropolitană.

 

Ei au primit îngrijiri medicale la fața locului și nu a fost necesară spitalizarea lor.

Poliția a mai făcut cunoscut că bărbatul a fost oprit în afara reședinței regale. Ofițerii au rămas la locul incidentului unde o anchetă este în curs de desfășurare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img