Un distrugator american va face o escala in Portul Constanta

0
50

Distrugatorul american USS Carney (DDG-64) a sosit marti dimineata in Portul Constanta pentru o escala de maximum 24 de ore.

 Potrivit purtatorului de cuvant al Statului Major al Fortelor Navale, lt. col Corneliu Pavel, distrugatorul face parte din Flota a VI-a americana din Marea Mediterana, iar pe timpul stationarii in port, o delegatie condusa de comandorul Kenneth Pickard, comandantul navei, are programate vizite protocolare la Comandantul Flotei.

USS Carney (DDG-64) este a 14-a a nava din Clasa de distrugatoare Arleigh Burke, avand lungimea de 154 m si o greutate de 9000 tone. Distrugatorul, ce a intrat in serviciu in anul 1996, are la bord un sistem de detectare si distrugere a rachetelor balistice de tip Aegis (Ballistic Missile Defense System) — similar celui operat de NATO in baza de la Deveselu, lansatoare de rachete Tomahawk si Harpoon, precum si sisteme de aparare antiaeriana la atacul aviatiei ostile, sisteme de detectare si atac in lupta subacvatica si poate ambarca doua elicotere de atac Sikorsky MH-60R. Nava dezvolta viteza maxima de 30 noduri iar echipajul este alcatuit din 33 ofiteri, 38 subofiteri si 210 marinari.

In luna august 2016, Distrugatorul Carney a luat parte la Operatiunea Odyssey Lightning din Marea Mediterana, fiind desemnat sa asigure protectia port-avionului USS Wasp, ale carui avioane au atacat pozitiile militantilor ISIS din Libia.

SURSA:AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.