luni, 6 mai, 2024

Un nou caz de coruptie in UMF Iasi. Spagi de sute de euro pentru promovarea examenelor. S-a lasat cu arestari

Distribuie:

Publicat:

Un nou caz de coruptie zguduie Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” din Iasi. Totul a plecat de la un profesor din cadrul UMF care a primit mai multe spagi pentru a promova “restantierii” in sesiunea de examene. Dosarul a ajuns la Parchet, iar ieri, la Tribunalul Iasi, au fost facute primele arestari in acest caz. Instanta a decis ca doi tineri sa-si petreaca urmatoarele 30 de zile dupa gratii. Este vorba de Stefan Vladimir Paun, in varsta de 31 ani, si de Mustafa Abdi, 22 ani. Acesta din urma este chiar student in cadrul UMF. Cum s-a ajuns aici? Sirianul ar fi oferit in mai multe randuri mite unui profesor universitar de la disciplina Anatomie. Siarianul ar fi oferit câte 450 de euro si 300 de euro pentru o nota de 5, bani care ar fi ajuns la cadrul didactic, in vederea examenelor din sesiunea de restante si mariri desfasurata in perioada 17-27 iulie.

La finalul lunii iunie a fost demarata o investigatie, dupa ce procurorii au intrat pe fir ca Stefan Vladimir Paun ar comite fapte de trafic de influenta. Aparent, acesta promitea unor studenti ca poate interveni pe lânga cadre didactice de la UMF. Ulterior, anchetatorii au ajuns si la Mustafa Abdi.

|n 13 iulie, Paun a cerut si a primit 300 de euro d ela un anume Stefan Rares E, student cu restante la UMF. Banii i-a incasat de la mama baiatului, Petronela E. Numai ca Paun nu a reusit sa il ajute pe student sa treaca examenul de la Anatomie si astfel s-a ajuns la Mustafa Abdi, studentul care avea trecere pe langa profesori. Cum Abdi a intervenit si influentat cadrele didactice, studentul Stefan Rares E. a fost notat prin frauda cu 5.08. 

CLICK AICI PENTRU CONTINUARE Bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img