luni, 29 aprilie, 2024

Un nou focar de infectie cu noul coronavirus in judetul Vaslui . Un batran a pierdut lupta cu viata

Distribuie:

Publicat:

In seara zilei de luni, 27 aprilie, Grupul de Comunicare Strategica, anunta mai multe decese din cauza COVID-19, printre care si un batran in varsta de 82 de ani din azilul vasluian de la Tutova . In cursul zilei de luni, in acelasi loc au fost confirmate un numar de 11 imbolnaviri in cadrul institutiei atat in randul angajatilor cat si a beneficiarilor .

Barbatul decedat de la Tutova, decesul cu numarul 644, in varsta de 82 de ani, testat in ziua de 25 aprilie, rezultatul fiind confirmat abia luni, 27 aprilie, suferea de mai multe comorbiditati printre care : sechele AVC, infarct miocardic sechele, fibrilaţie atrială permanentă , boală renală cronică, insuficienţă cardiacă clasa a III-a NIHA .

Reamintim faptul ca primul caz de coronavirus inregistrat in azilul de la Tutova a fost pe data de 25 aprilie. O batrana fiind descoperita pozitiva de COVID-19, fiind imediat transferata la Spitalul Barlad . Într-o primă etapă, reprezentanţii DSP Vaslui au decis testarea personalului de îngrijire şi a beneficiarilor cazaţi în acelaşi pavilion cu femeia confirmată de COVID-19.

În cursul zilei de luni , reprezentanţii DSP Vaslui au recoltat probe biologice de la 38 de beneficiari şi restul personalului de îngrijire. „Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi starea de sănătate a personalului căminului şi a beneficiarilor este monitorizată în permanenţă de către DSP Vaslui”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img