vineri, 3 mai, 2024

Un SUPERMARKET decide RETRAGEREA de pe piata a OUALOR! Sunt contaminate cu INSECTICID

Distribuie:

Publicat:

Supermarketul Aldi a decis retragerea tuturor oualor de la vanzare din magazinele sale din Germania, pentru ca ar putea fi contaminate cu un insecticid

Testele au aratat ca o substanta chimica, numita fipronil, care poate afecta rinichii oamenilor, ficatul si glandele tiroide, a fost gasita pe ouale din Olanda. 

Fipronil este folosit pentru a trata paduchii si capusele la gaini. 

Un oficial german a declarat ca pana la 10 milioane de oua contaminate au fost vandute in Germania. Christian Meyer, ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioara, a declarat pentru televiziunea germana ca exista riscuri pentru copii, daca mananca intre 2 si 4 oua pe zi.

Circa 180 de ferme de pasari din Olanda au fost temporar inchise, in ultimele zile, fiind declansate anchete in aceste cazuri, scrie BBC.

Marieke van der Molen, de la biroul procurorului general olandez, a declarat ca o ancheta criminalistica este in desfasurare, pentru a se gasi sursa contaminarii.

In acelasi timp, supermarketurile europene au inceput sa opreasca distribuirea de oua din loturile contaminate.

Aldi, care are circa 4.000 de magazine in Germania, este primul lant de supermarketuri care a oprit de la vanzare toate ouale, ca o masura de precautie. „Este doar o masura de precautie, nu exista niciun motiv sa banuim ca exista riscuri de sanatate”, a anuntat Aldi, intr-un comunicat. 

Poultry World a scris ca fipronilul ar fi putut fi adaugat intentionat la un insecticid, pentru a imbunatati eficienta acestuia.

Olanda este cel mai mare exportator de oua si produse din oua, unul dintre cei mai mari din lume. Exporturile sale sunt estimate la 65% din productia de 10 miliarde de oua, in fiecare an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img