marți, 5 decembrie, 2023

Un tablou de Picasso, vandut la licitatie cu 31,5 milioane de dolari

Distribuie:

Publicat:

Un tablou de Pablo Picasso, intitulat “Le Sauvetage”, a fost vandut cu peste 31,5 milioane de dolari (circa 22 de milioane de euro), miercuri, la New York, in a doua seara din ciclul de licitatii de primavara organizate de casa Sotheby’s.

 “Le Sauvetage”, o pictura in ulei datand din 1932, a fost vanduta cu 31,525 milioane de dolari, in conditiile in care pretul operei era estimat intre 14 si 18 milioane de dolari.

Cu ocazia acestei licitatii de arta impresionista si moderna, casa Sotheby’s a propus 14 opere de Picasso, dintre care opt au fost vandute, pentru un pret total de 62,088 milioane de dolari.

Una dintre aceste picturi, “Tête de Marie-Thérèse”, despre care se credea ca va starni un interes major in randul colectionarilor, nu si-a gasit cumparator. Pretul ei estimativ era cuprins intre 15 milioane si 20 milioane de dolari.

O alta opera importanta, “La séance du Matin”, realizata de pictorul impresionist francez Henri Matisse, a fost achizitionata cu 19,205 milioane de dolari.

O panza de Claude Monet, “Le pont japonais”, estimata intre 12 milioane si 18 milioane de dolari, a fost adjudecata cu 15,845 de milioane de dolari.

Vanzarile de miercuri seara au adus casei Sotheby’s incasari totale de 219 milioane de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img